La 70 de ani, Mircea Lucescu a redus Istanbulul la tăcere: lecţie de fotbal predată de Şahtior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu câteva ore înainte de a schimba „prefixul“, „Il Luce“ a arătat că rămâne o minte sclipitoare a fotbalului, anihilând o adversară stelară.

Fenerbahce şi Şahtior s-au întâlnit, marţi, în cel mai echilibrat meci din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Turcii au fost în centrul atenţiei în perioada mercato, aducând jucători precum Nani şi Van Persie. Obiectivul? Nu doar pătrunderea în grupele Ligii, ci şi avansarea în fazele superioare ale competiţiei.

Spre ghinionul lor, tragerea la sorţi le-a scos în cale Şahtior, o echipă care, sub comanda lui Mircea Lucescu, a devenit o prezenţă constantă în faza grupelor.

Chiar dacă a avut un public frenetic în spate, dar şi un prim „11“ stelar în care s-au regăsit nume ca Bruno Alves, Diego, Nani şi Sow, formaţia din Istanbul s-a „topit“, treptat, în faţa unei echipe care s-a aşezat atât de bine pe teren, încât, timp de 90 de minute, gazdele au avut senzaţia că se lovesc de un zid.

Nici măcar introducerile lui Van Persie (68) şi Stoch (84) n-au schimbat datele problemei. Şahtior le-a cedat posesia turcilor, a închis toate culoarele cu o precizie formidabilă, i-a făcut aproape invizibili pe Nani şi pe Van Persie şi a fost răsplătită cu un 0-0.

Rezultatul le oferă ucrainenilor prima şansă de calificare înaintea returului de miercurea viitoarea, la Lvov.

Gata cu surpriza Milsami

Moldovenii de la Milsami Orhei, echipă la care sunt legitimaţi românii Cristi Bud şi Romeo Surdu, au dat lovitura în turul II preliminar, scoţând Ludogoreţ (Bulgaria). Din păcate pentru campioana Moldovei, foarte probabil, parcursul ei în Liga Campionilor se apropie de final.

Marţi, cu Cristi Bud integralist - Romeo Surdu n-a fost în lot - Milsami a pierdut, acasă, în faţa campioanei Albaniei, Skenderbeu, scor 2-0. Astfel, moldovenii au nevoie de o răsturnare spectaculoasă a situaţiei, în retur, la 5 august, pentru a obţine calificarea. În caz contrar, Milsami va ajunge în play-off-ul Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite