Juventus - AS Roma:  primul derby al anului poate decide titlul în Italia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vidal (centru) e una dintre cheile jocului lui Juventus
Vidal (centru) e una dintre cheile jocului lui Juventus

Echipele care conduc întrecerea din Italia se întâlnesc în această seară, pe Juventus Stadium, în primul derby al anului 2014. Partida are loc de la 21.45, în direct la Digi şi la DolceSport.

Juventus Torino (46 de puncte) şi AS Roma (41) joacă în această seară, în penultima etapă a turului, meciul care poate rupe lupta pentru scudetto sau îi poate adăuga plusul de suspans de care are nevoie campionatul din “Cizmă”.
După ce şi-a permis luxul câtorva zile de vacanţă în Dubai, Antonio Conte şi-a chemat jucătorii din minivacanţă pe 29 decembrie, Rudy Garcia o zi mai târziu. Garcia nu s-a ferit să afirme că visează cu ochii deschişi la scudetto, dar a recunoscut că Juve are prima şansă, graţie unei echipe mult mai bine calibrate pe compartimente.
În cele 17 etape disputate până acum, Juventus a lăsat pe drum doar cinci puncte, ca urmare a unui eşec cu Fiorentina şi a unei remize cu Inter. Roma, în schimb, are 5 egaluri în Serie A, care au făcut-o să piardă din aura cu care fusese înconjurată după debutul perfect de sezon: 10 victorii din 10.
Oricum, e un sezon de excepţie pentru echipa capitolină, cel puţin în comparaţie cu ultimele. Rudy Garcia a pus pe picioare o formaţie debusolată psihic – finala de Cupă cedată în faţa lui Lazio a lăsat urme adânci - şi slăbită de plecările lui Lamela, Marquinhos şi, mai apoi, Osvaldo.  Cu trei achiziţii vitale în fiecare linie, Benatia, Strootman şi Gervinho, AS Roma şi-a regăsit strălucirea şi s-a întors printre protagoniste.
De partea cealaltă, Juventus e ca un animal rănit după eliminarea din Liga Campionilor. Competiţia internă a devenit obiectivul prioritar, al doilea fiind câştigarea Ligii Europa, finala jucându-se fix pe Juventus Stadium. 

Echipe probabile
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner, Vidal, Pirlo, Asamoah – Pogba, Llorente, Tevez
AS Roma:  De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Dodo – Strootman, De Rossi – Totti -  Florenzi, Destro, Gervinho.

Roma, la fel ca Steaua

AS Roma e neîinvinsă în campionatul italian, însă a avut o perioadă neagră, cu 4 egaluri consecutive, exact atunci când Totti şi Gervinho erau accidentaţi. Revenirea celor doi a fost completată şi de încheierea unei lungi perioade de absenţă pentru vârful Mattia Destro (22 de ani), mare speranţă a fotbalului din “Cizmă”. AS Roma, Bayern, Steaua, Olympiakos, Sparta Praga şi Celtic sunt singurele echipe din Europa care n-au fost încă bătute în campionat.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite