Judoul românesc obţine performanţe pe bandă rulantă: trei medalii pentru judoka din România în Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un argint câştigat de Corina Căprioriu şi două bronzuri obţinute de Andreea Chiţu şi Larisa Florian este zestrea de medalii a României la finalul Grand Prixului de judo de la Jeju, Coreea de Sud.

Căprioriu, care a luptat în limitele categoriei 57 de kilograme, nu a avut adversar până în finala concursului, unde a dat peste japoneza Christa Deguchi. Nipona s-a dovedit a fi mai inspirată şi a câştigat disputa printr-un ippon, cu un minut înainte de sfârşitul confruntării. În ciuda înfrângerii, Caprioriu s-a ales cu 180 de puncte în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Judo (FIJ), primind şi un cec de 2.000 de dolari.

Andreea Chiţu, vicecampioană olimpică la Londra, a întâlnit-o în turul doi al concursului pe conaţionala Larisa Florian. Surprinzător, cea din urmă judoka a învins-o prin ippon pe Chiţu, numărul 5 mondial, conform clasamentului FIJ. În semifinale, Florian a cedat în faţa reprezentantei gazdelor, Eun Jung şi a fost nevoită să lupte pentru medalia de bonz împotriva altei coreence, Ju Hee Ha, pe care a învins-o şi a câştigat în cele din urmă bronzul.

În schimb, Chiţu a avut nevoie de două meciuri de recalificări pentru a intra din nou în cărţile medaliei. Românca a câştigat ambele confruntări şi a intrat şi ea în posesia bronzului, întregind palmaresul României la Grand Prixul de judo din Coreea de Sud: un argint şi două bronzuri. Pentru perfomanţele lor, Chiţu şi Florian au primit fiecare câte 120 de puncte în clasamentul FIJ şi un cec în valoare de 1.000 dolari, informează site-ul ijf.org.

CITIŢI ŞI:

„Bronz“ pentru România. Andreea Chiţu s-a întors cu o medalie de la Grand Prix-ul de judo, din Tokyo

Putin este mai tare ca Chuck Norris la taekwando

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite