Australian Open 2015: Irina-Camelia Begu, eliminată de Eugenie Bouchard în optimi cu scorul 1-6, 7-5, 2-6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Australian Open 2015. Jucătoarea româncă de tenis Irina Begu, numărul 42 mondial, a fost învinsă duminică de reprezentanta Canadei, Eugenie Bouchard (locul 7 WTA), cu scorul 1-6, 7-5, 2-6, în optimile de finală de la Australian Open.

Încă de la primul set, Irina Begu a fost pusă în dificultate de loviturile puternice ale lui Bouchard, care a riscat aproape fiecare minge şi a lovit repede la retur. Astfel, canadiana s-a distanţat de romancă până la scorul de 5-0, însă Irina a reuşit în cele din urmă să câştige un prim game. Bouchard a revenit, iar după circa 29 de minute de la începerea partidei, canadiana şi-a adjudecat fără prea mari probleme primul set.

Simona Halep se va întâlni în optimile Australian Open cu belgianca Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, duminică, de la ora 10.00.

Următorul set debutează nefavorabil pentru Irina, care pare că nu-şi găseşte jocul în faţa reprezentantei din Canada, aceasta stabilindu-şi un avantaj de trei puncte. Jucătoarea noastră îşi revine însă ca prin minune şi acumulează la rândul ei nu mai puţin de cinci game-uri consecutive. Bouchard rezistă presiunii, dar finalul aparţine româncei, care închide victorioasă acest set cu scorul de 7-5.

Al treilea set se joacă strâns, deşi canadiana pare să fie mult mai stăpâna pe ea. Primele game-uri sunt obţinute de Bouchard, însă românca nu se lasă şi acumulează şi ea doua puncte. Insuficiente însă, deoarece canadiana revine în forţă şi câştigă cel de-al doilea set.

Irina Begu, în vârsta de 24 de ani, se află la cea mai bună performanţă a sa în istoria participărilor la turneele de Grand Slam. Ea a reuşit să se califice în premieră în optimile de finală, după ce a învins-o în meciul precedent pe reprezentanta Germaniei, Carina Witthoeft, cu scorul 6-4, 6-4.

Irina Begu va primi 240 de puncte puncte WTA şi un premiu de 175.000 de dolari australieni (123.500 de euro) pentru prezenţa în optimi.

Vrei să-ţi dai copilul la tenis? Află de aici vârsta optimă de la care se începe tenisul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite