Ion Crăciunescu îl atacă frontal pe noul preşedinte al CCA, Kyros Vassaras: „A venit salvatore della patria, marele grec!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numirea grecului Kyros Vassaras în fruntea Comisiei Centrale al Arbitrilor a stârnit deja polemici, primul dintre criticii noului şef al arbitrilor fiind Ion Crăciunescu, fost preşedinte al CCA.

Primenirea fotbalului românesc continuă. Aşa cum a anunţat în campania electroală dinaintea alegerilor din 5 martie, Răzvan Burleanu, şeful de la Casa Fotbalului, a adus oameni noi în fiecare departament al FRF. De remaniere nu a scăpat nici Comisia Centrală a Arbitrilor. 

Astfel, preşedintele Alexandru Deaconu a fost înlocuit la conducerea CCA cu grecul Kyros Vassaras. Însă, această mutare este contestată vehement de fostul preşedinte al CCA, Ion Crăciunescu, care nu are încredere în capacitatea lui Vassaras de a reforma arbitrajul românesc.

"Doar din minciună trăim în fotbalul românesc. Burleanu a insultat o întreagă ţară atunci când l-a numit pe Vassaras în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Oh, a venit salvatore della patria, marele grec care nu a făcut nimic în ţara lui. Sau ce? Nu mai e niciun român capabil să conducă CCA? O fi făcut Mircea Sandu multe rele în timpul mandatelor la federaţie, dar ştia fotbal. Burleanu nu se pricepe. Ne abureşte cu discursuri şi atât. Îmi pare rău că nu am fugit din România când am avut ocazia. Iar eu sunt un mare patriot. Preşedintele FRF ne spune că face economii, dar el îi dă lui Vassaras un salariu lunar cât tot bugetul CCA pe un an", a spus Ion Crăciunescu pentru prosport.ro.

Deşi CCA are un nou preşedinte, Crăciunesc susţine că arbitrajul va fi condus tot de Deaconu: "Vassaras este cel mai bun prieten al domnului Deaconu. Vine la CCA şi cine credeţi că o să conducă arbitrajul românesc? Deaconu, desigur. Influenţa lui Mircea Sandu nu o să dispară prea curând, vă garantez. Sunt curios dacă e capabil Vassaras să ne spună de ce nu a făcut în Grecia ce vrea să întreprindă în România. Plus că mie îmi ridică mari semne de întrebare faptul că acest mare, mare arbitru s-a retras mai devreme cu patru ani din activitate. Bine că l-am luat noi în braţe. Alţii nu l-au vrut, e bun pentru România. Că se şi pricepe el, cunoaşte. Nu am deloc încredere în grec", şi-a încheiat Crăciunescu discursul.

Cine conduce acum Comisia Centrală a Arbitrilor:

Preşedinte: Kyros Vassaras
Vicepreşedinţi: Alexandru Deaconu şi Patriţiu Abrudan
Membri: Irina Mîrţ, Cristi Nica, Dan Berbecaru, Cornel Sorescu

Vassaras (48 de ani) a fost ales pe 11 iulie de Comitetul Executiv al FRF drept succesor al lui Alexandru Deaconu în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite