Ion Ţiriac vine lângă FRF. Cel mai bogat român intră în fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Fotbal va oficializa astăzi un nou parteneriat cu firma auto a celui mai bogat om de afaceri român.

Federaţia Română de Fotbal mai dă o lovitură în plan financiar, capitol în care sub conducerea lui Răzvan Burleanu lucrurile s-au mişcat infinit mai bine decât în timpul mandatului de peste două decenii a lui Mircea Sandu. FRF va semna în această dimineaţă un parteneriat cu Ţiriac Auto, cel mai mare dealer şi service auto din România, aparţinând fostului tenismen, care conform topurilor financiare, se bucură de o avere de peste 1,3 miliarde de euro.

Aducerea lui Ţiriac lângă fotbalul românesc este o mutare extrem de inspirată, omul de afaceri având un brand şi o reputaţie respectabilă, precum şi o putere financiară considerabilă. În plan material, asocierea din FRF şi Ţiriac Auto înseamnă o sponsorizare de 300.000 de euro pe an, care se alătură celorlalte contracte existente deja la Federaţie. După cum se ştie, Telekom este sponsor oficial, iar Bergenbier şi Bancpost sponsori secundari, în vreme ce Joma are rolul de sponsor tehnic. Toate aceste companii au contracte cu FRF pe patru ani şi împreună virează peste 12 milioane de euro pentru această perioadă. 

Urmează Penny Market
La acest nivel, schimbarea este majoră faţă de ceea ce se întâmpla pe vremea lui Mircea Sandu, când sponsorii fugeau de Federaţie şi aproape nicio firmă importantă nu dorea să-şi mai asocieze numele cu fotbalul românesc. Iar cooptarea unor noi parteneri nu se va opri aici, FRF având deja o înţelegere cu lanţul de magazine Penny Market, care va veni lângă naţională în cel mai scurt timp, urmând a contribui cu o sumă de ordinul sutelor de mii de euro la bugetul Federaţiei. Până la finalul anului, forul condus de Răzvan Burleanu intenţionează şi are promisiuni că va mai aduce parteneri în fotbalul nostru, ajutat fiind şi de perspectiva calificării la Euro 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite