INTERVIU Emeric Ienei, aliatul lui „Tata Puiu“. De ce crede că Iordănescu trebuie să rămână selecţioner şi după Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ienei urmăreşte tot ce mişcă în fotbalul românesc de la Oradea
Ienei urmăreşte tot ce mişcă în fotbalul românesc de la Oradea

Emeric Ienei a împlinit zilele trecute 78 de ani şi îşi petrece timpul la Oradea, de unde urmăreşte tot ce se petrece în fotbalul nostru.

Domnule Ienei, aţi rupt de tot legătura cu FRF?

Eu nu rup legăturile cu nimeni, dar oficial nu am nicio calitate. Puiu Iordănescu m-a propus ca preşedinte de onoare al Comisiei Tehnice, unde el e preşedinte, dar conducerea Federaţiei a socotit că nu rentează, pentru că ar fi fost cheltuieli prea mari. Eu sunt la Oradea şi trebuiau să-mi plătească avion, cazare în Bucureşti, în fine, nu s-a făcut nimic.

Dar cu Iordănescu ţineţi legătura?
Sigur că da. Am făcut şi Revelionul împreună. Vorbesc des cu el la telefon.

Aţi văzut că Mircea Lucescu e invitat mereu în cantonamentul naţionalei. Dvs?
Eu n-am fost invitat să vorbesc cu echipa, dar dacă mă cheamă mă duc, pentru că nu-mi indiferentă naţionala.

Cum vi se pare Iordănescu, după zece ani de pauză?
Puiu e un om curajos şi obişnuit cu succesul. A revenit pentru că a fost nevoie de el şi pentru că ştie să-şi facă treaba foarte bine. S-au vehiculat multe nume după plecarea lui Piţurcă, dar eu spun că Iordănescu a fost cea mai potrivită alegere.

Ar trebui să continue şi după Euro?
Da. Eu aşa îl sfătuiesc. Iordănescu ştie ce înseamnă continuitatea şi pentru asta luptă. El vrea să facă şi un schimb de generaţii, caută soluţii şi va miza pe tineri.

Are naţionala soluţii?
Nu stăm chiar aşa de rău la jucători. Trebuie să avem mai mult curaj când îi promovăm. Promovarea înseamnă încredere, nu să-l bagi zece minute la finalul meciului, când jocurile sunt făcute. Dacă tu ca antrenor crezi în cineva, îl bagi din primul minut, doar aşa poate creşte.

Ce fotbalist vă place din Liga I?
Chipciu e un jucător bun, dar e puţin violent în vorbire şi nu are modestie pozitivă. Ar trebui să lucreze la asta.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite