INTERVIU Cristina Neagu: Suntem fericite că suntem pe pantă ascendentă, locul 5 e foarte bun după situaţia de la JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu FOTO AFP
Cristina Neagu FOTO AFP

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a vorbit într-un interviu acordat News.ro despre turneul final al CE din Suedia, clasarea finală pe locul 5, cum s-a luat decizia ca ea să nu joace în ultimul meci, cu Germania, dar şi despre planurile personale de viitor.

Cristina Neagu nu a jucat, vineri, în ultimul meci al României la CE din Suedia, în care tricolorele au învins Germania, cu 23-22, încheind astfel competiţia pe locul 5.

Căpitanul naţionalei României a evoluat în şase meciuri, marcând 46 de goluri, cu care rămâne în cursa pentru titlul de golgheter.

- Cristina, felicitări pentru clasarea pe locul 5. Cum e acest loc faţă de ce şanse vi se dădeau la plecare?

- Este un loc foarte bun, după situaţia care a fost la Jocurile Olimpice. A fost un turneu bun pentru noi, chiar dacă premisele nu era foarte încurajatoare, iar unii spuneau că nu vom trece nici de prima grupă. Mă bucur că fetele tinere care au venit la naţională au prins ceva experienţă şi cred că vom arăta bine în viitor. Am fost aşa de aproape de semifinale, iar dacă ne calificam era un turneu cu adevărat extraordinar pentru noi. Asta este, trebuie să învăţăm şi din înfrângeri, suntem foarte fericite că suntem pe o pantă ascendentă şi sper să continuăm tot aşa.

- Nu ai jucat în ultimul meci cu Germania. A fost decizia ta sau a antrenorului?

- A fost o decizie de comun acord cu antrenorul Ambros Martin. A fost ideea mea, pentru că la finalul meciului cu Danemarca suferisem şi o entorsă, înaintea Europenelor m-am antrenat foarte puţin, sunt obosită şi m-am gândit la sănătatea mea. Ambros mi-a spus şi el că vrea să testeze toate jucătoarele şi atunci aşa s-a luat decizia, împreună.

- Ai 46 de goluri, iar faptul că nu ai jucat îţi poate periclita titlul de golgheter, contează, mai ales că ai urcat şi pe locul 3 în topul all-time al marcatoarelor la CE?

- Nu mă gândesc la recorduri şi titluri. Sigur că sunt bucuroasă, pentru că e munca mea, dar nu acesta e primul meu gând, cum să fac să dau multe goluri. Cât despre acel record all-time, cred că dacă voi fi sănătoasă îl voi doborî la următorul Campionat European. Nu poţi fi perfect, iar acum starea fizică nu mi-a permis cât aş fi vrut.

- Cum a fost să vezi un meci din tribună?

- A fost greu, dar mă bucur pentru rezultatul fetelor. La finalul meciului, când a fost acea accidentare gravă a Cristinei Zamfir mă gândeam câte se pot întâmpla într-un meci. Sunt mulţi oameni care ne jignesc, spun că ne-o luăm în cap după o victorie, dar uite ce relativ e totul. Putea fi foarte grav ce s-a întâmplat cu Cristina, iar dacă se întâmpla mă întreb: pentru ce, pentru o victorie în ultima secundă? A fost panică pe teren, nu era ambulanţă prin zonă, în tribune se făceau semne disperate, Cristina putea să-şi înghită limba, dar bine că au ajuns băieţii noştri din staful medical la timp şi s-au ocupat de ea rapid. Acum e bine, dar a fost groaznic pentru câteva minute. Noi ne dorim să facem totul pe teren, dăm maxim, dar până la urmă e sport, nu trebuie să ajungem să ne punem viaţa în pericol.

- Cum te simţi în plan individual după acest turneu?

- A fost bine, este un rezultat foarte bun al României. Personal, îmi doresc întotdeauna medalii, la fiecare turneu, şi cred că e normal să fie aşa, pentru că dau tot ce pot de fiecare dată. După acest turneu cred că trebuie să conteze lucrurile pozitive, care sunt mai multe decât cele ce trebuie corectate. Viitorul sună bine pentru noi şi pentru naţionala României.

- Ce urmează pentru tine? Toată lumea aşteaptă şi un anunţ din partea ta privind viitoarea destinaţie la club.

- Am o săptămână liberă, voi fi acasă, e singura perioadă de linişte până la finalul sezonului. Vreau să mă relaxez şi să nu mă mai gândesc la handbal. În ianuarie voi pune totul cap la cap şi voi lua o decizie. Sunt mai multe oferte, inclusiv din România, cum a fost în fiecare an, şi o să văd ce va fi mai bine pentru mine. Acum mă gândesc doar la familie, cei dragi şi relaxarea de acasă.

Naţionala de handbal feminin a României a învins vineri, la Goteborg,  reprezentativa Germaniei, cu scorul de 23-22 (11-11), în ultimul meci la Campionatul European, pe care tricolorele l-au încheiat pe locul 5.

Rezultatele complete ale tricolorelor sunt: 21-23 cu campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, 22-17 cu campioana olimpică din acest an, Rusia, şi 31-26 cu Croaţia, în grupa preliminară D, 29-21 cu Ungaria, 30-28 cu Croaţia şi 17-21 cu Danemarca, în grupa principală II, şi 23-22 cu Germania, pentru clasarea finală pe locurile 5-6.

Căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, care nu a mai fost inclusă pe foaia oficială la meciul cu Germania, a încheiat competiţia cu 46 de goluri, iar la total a acumulat 193 de goluri în topul all-time al marcatoarelor la un Campionat European, fiind pe locul trei, după Agnes Farkas (Ungaria, 205 goluri) şi Grit Jurack (Germania, 194).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite