Impenetrabilă, imbatabilă, irezistibilă. Într-un cuvânt: Atletico! Bayern, ultimul „gigant“ căzut pe „Vicente Calderon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saul a marcat golul victoriei pentru Atletico Madrid
Saul a marcat golul victoriei pentru Atletico Madrid

Trupa pregătită de Diego Simeone a trecut, în sferturi, de Barcelona, iar acum e la 90 de minute de finala Ligii Campionilor, acolo unde a ajuns şi acum două sezoane.

În Spania, Atletico Madrid se bate de la egal la egal cu „extratereştrii“ de la Barcelona şi cu „galacticii“ de la Real Madrid. În Europa, Atleti tocmai a ajuns la un bilanţ formidabil: cinci meciuri consecutive disputate, acasă, în Liga Campionilor fără gol primit.

Atletico Madrid n-are vreo poreclă spectaculoasă, precum adversarele cu care se bate. „Muncitorii“ ar fi o etichetă potrivită pentru Torres şi compania. Iar asta pentru că, la Atletico, munca e ridicată la rang de spectacol. Miercuri, în turul semifinalelor Ligii Campionilor, echipa de pe „Vicente Calderon“ a mai făcut o victimă mare: Bayern Munchen. Gazdele au început furibund şi au marcat, în minutul 11, prin Saul. Apoi, s-au aşezat pe două linii în faţa porţii apărate de Oblak şi au format un „zid“ de netrecut.

Degeaba Bayern a avut o posesie de peste 70%, 52 de acţiuni ofensive periculoase, cinci cornere şi nouă şuturi pe spaţiul porţii. „Zidul“ ridicat de Atletico a rezistat, aşa cum a rezistat şi în precedentele patru întâlniri de pe teren propriu în Ligă, cu Barcelona, PSV Eindhoven, Galatasaray şi Astana. De fapt, frumuseţea stilului impus de Diego Simeone e că echipa sa se baricadează în apărare, însă aproape că nu dă nicio şansă adversarei.

În repriza a doua a meciului cu Bayern, s-a jucat într-o singură direcţie: spre poarta lui Oblak. La final însă, Bayern a avut o bară la şutul lui Alaba, iar Atletico, cu o posesie de 30%, tot o bară a avut, atunci când Fernando Torres putea să facă 2-0 pe final.

S-a terminat 1-0 pentru madrileni care sunt favoriţi la calificare înaintea returului de la 3 mai.

VEZI GOLUL MECIULUI ATLETICO MADRID - BAYERN MUNCHEN

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite