Ilie Năstase, sfaturi pentru Halep: „A fost lider mondial, dar ajunge. Acum să câştige un Grand Slam!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase
Ilie Năstase

Primul jucător din istoria tenisului masculin care a ajuns pe locul 1 ATP insistă că, de acum încolo, nu revenirea pe prima poziţie a clasamentului ar trebui să fie obiectivul principal pentru Simona Halep.

Simona Halep a pierdut finala de la Australian Open şi, odată cu acest eşec, începând de luni, va cădea pe locul 2 WTA, după 16 săptămâni la rând în care a fost cea mai bună jucătoare din lume. „Adevărul“ a explicat aici însă că sunt şanse foarte mari ca Simona să ajungă repede, din nou, pe locul 1 WTA.

Ilie Năstase e de părere, totuşi, că Halep ar trebui să-şi canalizeze toată energia spre câştigarea unui Grand Slam, revenirea pe primul loc mondial fiind doar un obiectiv secundar. Fostul mare jucător de tenis a explicat la Digi 24 şi motivele pentru care constănţeanca a pierdut meciul cu Caroline Wozniacki.

Ce a spus?

*Trebuie să se odihnească, să-şi refacă glezna sau gleznele şi să o ia de la capăt. Nu mai e o miză revenirea pe locul 1. Să câştige un Grand Slam, asta e important acum. A fost numărul 1, câteva săptămâni, e de ajuns.

*Are şanse să câştige un turneu de Grand Slam. Dacă eşti numărul 1 sau numărul 2 ai şanse. Cred că la Roland Garros are cele mai mari şanse.

*Ca jucător, ştiu ce înseamnă să pierzi aşa un Grand Slam dar şi locul 1. Trebuie să meargă înainte.

*Îmi pare rău pentru Simona pentru că a fost atât de aproape şi s-a bătut pentru fiecare minge. Şi în meciurile trecute, când a câştigat cu Kerber şi cu Lauren Davis. Asta nu mai contează acum, contează finala. A pierdut la o minge, două, n-a fost o diferenţă mare de puncte. Trebuie să meargă înainte. Meciul a fost foarte echilibrat.

Citeşte şi:

CTP, o analiză şi o greşeală: Ce a spus reputatul jurnalist după o nouă finală pierdută de Simona Halep

Halep, calvar prelungit: „Simona a plâns nopţi întregi!“. Dezvăluiri emoţionante făcute de Darren Cahill

Tatăl lui Halep explică: „Wozniacki a fost norocoasă!“. Dezvăluiri despre problemele cu care s-a confruntat Simona

Ceremonie sfâşietoare! Simona Halep: „Nu e uşor să vorbesc acum. Sunt tristă, poate a patra oară va fi cu noroc“

Fii puternică, Simona: Halep rămâne în grupul românilor învinşi în finalele de Grand Slam. Avem lista completă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite