Ignoranţa naşte monştri: fotbalist musulman, jignit din cauza religiei pe teren de un adversar. Cum a reacţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Youssef El-Arabi
Youssef El-Arabi

Se promovează tot mai intens ideea că Europa ar fi în război cu o întreagă religie pe când, de fapt, vorbim despre nişte descreieraţi ale căror crime sunt condamnate, inclusiv de musulmani.

Iar efectele unui curent periculos în care Islamul şi nu terorismul e pus la zid se văd acum şi în sport.

Partida Granada – Levante, scor 5-1, desfăşurată în prima ligă din Spania a scos la iveală o episod urât. Concret, atacantul marocan al gazdelor, Youssef El-Arabi, a fost jignit de portarul Diego Marino, înainte de a executa un penalty.

„O să ratezi, musulman de rahat!“, a fost mesajul lui Marino pentru El-Arabi. Acesta a punctat de la 11 metri, a ridicat scorul la 4-1 – ulterior a mai înscris o dată pentru 5-1 – după care l-a „mitraliat“ pe goalkeeper-ul advers.

Criticat pentru reacţia sa, marocanul a explicat, potrivit gsp.ro, ce l-a îndemnat să aibă o reacţie nesportivă.

Ce a spus?

„Sunt un tip pacifist. Singurul lucru pe care voiam să-l spun e că au fost câţiva fani ai lui Levante care m-au criticat pe reţelele de socializare pentru modul în care am sărbătorit al doilea gol pe care l-am marcat. Ce nu ştiu ei e că, înainte de asta, Marino a scuipat mingea şi mi-a zis: «O să ratezi, musulman de rahat!»“, a povestit El-Arabi.

VEZI FAZA CU PENALTY ŞI CU REACŢIA MAROCANULUI 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite