I-a bătut dentistul. Unul dintre antrenorii Islandei, care a eliminat Anglia de la Euro, lucrează ca stomatolog în satul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Heimir (dreapta) alături de mentorul său Lars Lagerback
Heimir (dreapta) alături de mentorul său Lars Lagerback

Eliminarea Angliei de către Islanda, de la turneul final al Campionatului European, este una dintre cele mai mari surprize din istoria competiţiei.

Islanda se află la prima participare la un turneu final, în vreme ce Anglia era una dintre favoritele competiţiei. Diferenţa de trasiţie şi valoare a loturilor a fost uriaşă, balanţa înclinând net înspre englezi, dar acest lucru n-a avut nicio relevanţă pe gazon. Islanda s-a impus meritat şi merge în sferturi, unde va întâlni ţara gazdă Franţa. 

Unul dintre artizanii succesului nordicilor este antrenorul Heimir Hallgrimsson care face cuplu pe banca tehnică cu suedezul Lars Lagerback. Cei doi sunt consideraţi antrenori principali, iar după terminarea Euro 2016, Heimir va prelua de unul singur naţionala Islandei, deoarece Lagerback se va retrage din activitate. Hallgrimsson va avea astfel o responsabilitate mai mare şi probabil că va fi nevoit să neglijeze puţin jobul său zilnic. Deşi este antrenorul naţionalei, islandezul profesează şi va medicv stomatolog, în satul natal Vestmannaeyjar, s o localitate cu 4.000 de oameni. 

De altfel, în CV ul său scrie Dr.Heimir Hallgrimsson, stomatologia fiind profesia lui de bază. Heimir (49 de ani) a jucat fotbal în Islanda, între 1989 şi 2007, iar pînă să vină la naţională a pregătit mai mult echipe de fete.

VIDEO Războinicii nordului! Cum celebrează islandezii succesele de la Euro 2016

Declaraţia zilei după eliminarea Angliei vine de la Gary Lineker

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite