HCM Baia Mare a transferat două campioane mondiale. Una dintre ele a fost cea mai bună jucătoare din lume în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din sezonul viitor, la gruparea din Baia Mare vor evolua două jucătoare din Brazilia, naţională care a suprins în acest an, când a câştigat titlul mondial.

Extrema dreaptă Do Nascimento şi portarul Arenhart, care acum evoluează la echipa austriacă Hypo Viena, vor îmbrăca din sezonul viitor tricoul lui HCM. 

Austriecii au anunţat despărţirea de cele două „Samba Girls“ pe site-ul oficial. În 2012, Alexandra do Nascimento a fost cea mai bună jucătoare din lume, iar cu un an înainte a fost golgheterul Campionatului Mondial.

Clubul băimărean a mai ajuns la un acord, în aceste zile, pentru prelungirea contractelor pe o perioadă de doi ani cu portarul Paula Ungureanu şi extrema dreaptă Ada Nechita.

Şi CSM Bucureşti, care e în negocieri pentru postul de antrenor cu danezul Jakob Vestergaard, care a câştigat două finale de Champions League cu Viborg, şi care a antrenat sezonul trecut şi Oltchim, vrea să puncteze la capitolul transferuri. 

Iulia Curea, fostă extremă stângă la Oltchim, a semnat cu CSM, iar gruparea bucureşteană a pus ochii şi pe câteva jucătoare de la Hypo, tot brazilience. De altfel, Do Nascimento şi Arenhart erau şi ele pe lista CSM-ului, dar au ajuns în cele din urmă la Baia Mare. 

Naţionala de handbal feminin a Braziliei a câştigat în 2013 Campionatul Mondial din Serbia, după ce-a învins în finală chiar ţara gazdă (22-20). Do Nascimento a marcat şase goluri, cele mai multe, în ultimul act al competiţiei. 

În negocieri a cântărit şi poziţia din clasament a celor două echipe şi posibilitatea de a evolua în sezonul următor în cupele europene, mai ales în grupele Ligii Campionilor. 

După 17 etape, HCM Baia Mare e lider în România, cu 48 de puncte, urmată fiind de ACS Corona Braşov (43 de puncte). CSM Bucureşti e pe 7, cu 24 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite