Halep a scăpat, încă o dată, de coşmarul Şarapova: anunţul făcut de jucătoarea din Rusia care o ajută pe Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Constănţeanca de 24 de ani are un bilanţ foarte slab în 2016: trei victorii, cinci înfrângeri. Dar ea măcar joacă, ceea ce nu se mai poate spune despre Şarapova.

Rusoaica de 29 de ani  a participat într-un singur turneu, în acest an, la Australian Open, acolo unde s-a impus în primele patru partide, înainte de a fi eliminată de Serena Williams, în sferturi.

Înainte şi după turneul de la Melbourne, Şarapova a renunţat la toate întrecerile la care ar fi trebuit să fie pe tabloul principal. Motivul: probleme medicale. Iar acum, ea a renunţat la alt turneu: Indian Wells (09-20 martie).

„Sunt foarte dezamăgită că nu pot participa la turneul de la Indian Wells. Am făcut tot posibilul să mă recuperez după accidentarea de la antebraţul stâng şi am încercat să fiu 100% din punct de vedere fizic pentru a lua startul la această competiţie, una dintre favoritele mele din circuit, fiind atât de aproape de reşedinţa mea din L.A. De-abia aştept să revin anul viitor“, a spus Şarapova pentru site-ul oficial al competiţiei, citat de Digi Sport.

Poate ieşi din Top 10

Din cauza abandonurilor repetate, jucătoarea din Rusia a căzut pe locul 7 în ierarhia WTA şi, nemergând la Indian Wells, ea poate ieşi din Top 10.

În 2015, Maria a avansat până în optimi, în turneul american, aşa că avea de apărat 120 de puncte. În acest moment, ea e la 194 de puncte de locul 11, ocupat de Pennetta, aşa că are toate şansele să părăsească Top 10 mondial, după Indian Wells.

Halep, favorita numărul 5

Abandonul Şarapovei va uşura misiunea lui Halep în următorul turneu la care va participa. Ea are de apărat 1.000 de puncte, la Indian Wells, în condiţiile în care a cucerit titlul acolo, în 2015.

La ediţia din acest an, Simona e favorita numărul 5, după Serena Williams, Kerber, Radwanska şi Muguruza.

0-6 e bilanţul lui Halep în confruntările cu Şarapova în circuitul WTA.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite