Halep pleacă în Asia: în ce turnee va juca până la finalul sezonului şi care va fi ultimul ei obiectiv pentru 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventura Simonei în America de Nord a fost, per ansamblu, un succes. Acum, constănţeanca are şanse bune de a trece şi peste ultima provocare a sezonului.

Finalistă la Toronto, finalistă la Cincinnati şi semifinalistă la US Open, acolo unde a înregistrat cel mai bun parcurs de al ei la un turneu de Grand Slam în 2015.

Bilanţul nord-american al lui Halep nu include vreun trofeu, însă trebuie privit ca pe un succes. Asta deoarece, după criza pe care a traversat-o la French Open şi la Wimbledon, Simona a reuşit să-şi dea restart, după o vacanţă de aproape şase săptămâni, şi să-şi recâştige încrederea pe hardul nord-american.

Iar asta e o veste bună pentru ceea ce a mai rămas de jucat în 2015. Până la finalul anului, românca va fi implicată numai în turnee care se vor desfăşura pe hard, aşa că, dacă îşi va păstra forma bună, sunt şanse mari ca Simona să mai adauge la totalul de trei trofee pe care le-a luat deja în 2015 (Shenzhen, Dubai, Indian Wells). 

Obiectivul principal al lui Halep va fi însă altul: o clasare mai bună faţă de 2014, atunci când a fost pe locul 3 în ultima ierarhie WTA, după Serena Williams şi Maria Şarapova. Românca n-a reuşit şi nu va reuşi să o depăşească pe americancă în acest an, însă are şanse foarte bune de a-şi păstra actualul loc 2. Iar asta în condiţiile în care, după US Open, şi-a mărit considerabil avansul faţă de Şarapova, absentă la New York din cauza unei accidentări.

Singapore, ultima colaborare cu Cahill

O altă ţintă importantă pentru Halep va fi repetarea unui parcurs lung la Turneul Campioanelor din Singapore. Anul trecut, ea a făcut furori acolo, a zdrobit-o pe Serena Williams în faza grupelor şi a terminat pe locul 2, după o nouă confruntare cu Serena, de această dată pierdutră categoric.

Competiţia din Singapore va marca şi încheierea colaborării cu antrenorul Darren Cahill (49 de ani) în cadrul programului „Adidas Player Development“. Australianul n-a putut să o pregătească pe Simona nici înaintea duelului cu Flavia Penneta din semifinalele US Open, întrucât şi italianca e o jucătoare sub contract cu Adidas. 

După eliminarea suferită de Halep, Cahill a postat următorul mesaj pe Twitter: „Au fost şase săptămâni extraordinare alături de Simona Halep. Îţi mulţumesc că l-ai suportat pe acest bătrân australian, mi-a făcut o deosebită plăcere să lucrez alături de tine. Ne vedem în Singapore, Simo“.

Dacă va dori să colaboreze cu Cahill şi în următorul sezon, atunci Halep va trebui să-l angajeze pe australian, convingându-l fie să-şi abandoneze cariera de comentator TV, fie să facă acest lucru, în paralel, cu meseria de antrenor.

Programul lui Halep până la finalul anului

Turneu Suprafaţă Categorie Premii totale Perioadă          Rezultat în 2014

Guangzhou Hard International 226.750$         21-26 septembrie      -

Wuhan Hard         Premier 5 2,440,070$ 25 septembrie – 3 octombrie   Turul II

Beijing         Hard         Premier Mandatory 6,157,160$ 5 -11 octombrie Sferturi

Singapore Hard         WTA Finals 7,000,000$ 25 octombrie – 1 noiembrie  Finalistă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite