Halep va fi prima jucătoare din România, cap de serie 1 la Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, dar imediat a şi primit o veste bună: va fi principala favorită a Turneului Campioanelor.

Eliminată surprinzător în optimile de finală la Wuhan de britanica Johanna Konta, Simona Halep va mai avea de disputat două turnee până la finalul sezonului. Ea va evolua la beijing, săptămâna viitoare, şi la Turneul Campioanelor – competiţie programată în ultima săptămână a lunii octombrie. La ambele turnee ar fi trebuit să joace şi liderul clasamentului mondial, americanca Serena Williams, însă, surpriză: ea a anunţat că nu va mai juca deloc anul acesta! „Este o decizie dificilă pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar şi de decepţii. Am evoluat accidentată mare parte din timp, când nu era cotul, era genunchiul şi, după un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea”, a declarat Williams. Ea a spus că, totuşi, va mai juca în câteva demonstrative în acest an, lcru normal, având ân vedere că totul se dispută pe bani buni, iar penalităţile în caz de neprezentare foarte mari.
În urma acestei retrageri, Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, va fi automat cap de serei numărul 1 atât la Beijing, cât şi la Turneul Campioanelor. O premieră în istoria tenisului feminin de al noi din ţară şi o şansă mare pentru Simona de a cuceri cel mai râvnit trofeu din circuit.
În ceea ce priveşte poziţia din clasamentul mondial, Halep nu are cum să o depăşească pe Serena până la finalul anului indiferent ce rezultate va face în această lună. De asemenea, nu are cum să poardă locul secund, având în vedere că a treia clasată, Maria Sharapova, campioana de anul trecut de la Beijing, a anunţat că nu va juca la turneul chinez şi, în plus, participarea la Turneul Campioanelor este incertă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite