Halep a „decolat“ spre un nou trofeu: Simona şi-a început parcursul la French Open cu o victorie spectaculoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Guliver Gettyimages

Simona Halep (3 WTA) trebuie să lege şapte victorii pentru a deveni prima jucătoare de la Justine Henin încoace care câştigă doi ani la rând la Roland Garros. Primul pas a fost făcut deja de constănţeanca de 27 de ani.

Simona Halep a avut o adversară destul de incomodă pentru un meci de turul I al unui turneu de Grand Slam. Australianca Ajla Tomljanovici (47 WTA) a venit la Paris, acomodată foarte bine cu zgura, după 13 partide disputate pe această suprafaţă (7 victorii, 6 înfrângeri). Mai mult, la singura întâlnire cu Halep de până acum, la Cincinnati 2018, românca a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de australianca de 26 de ani.

La Paris, istoria s-a repetat, în ciuda faptului că Simona a început excelent meciul: a condus cu 3-0 şi 4-1, înainte de a închide primul set cu 6-2 în 29 de minute.

Tomljanovici, având avantajul unui fizic împunător în comparaţie cu Halep - la 1,80 de metri e cu 12 centimetri mai înaltă decât Simona -  n-a dezarmat şi s-a luptat admirabil în setul doi. Primele două game-uri au fost pe serviciu, dar apoi Tomljanovici a izbutit break-ul (2-1) pe care l-a şi consolidat imediat: 3-1. Cu un moral ridicat, Ajla nu doar că n-a slăbit ritmul, dar chiar a pus piciorul pe acceleraţie: şi-a făcut serviciul la zero, după care a izbutit un nou break după un game-maraton: 5-2! Chiar dacă Simona a răspuns, imediat, printr-un re-break, Tomljanovici a luat setul după al treilea break reuşit pe serviciul româncei: 6-3.

Decisivul a continuat seria break-urilor. Australianca a servit, dar Simona a punctat prima pe tabela: 1-0. Fostul lider mondial a reuşit să-şi consolideze avantajul după un game de mare luptă în care a salvat şi o minge de re-break: 2-0. Victoria lui Halep s-a conturat după ce aceasta a mai reuşit un break pentru a se duce la 3-0. Abia la 5-0 pentru Simona, Ajla a mai dat ceva semne de viaţă. A fost însă prea puţin, prea târziu! După o oră şi 37 de minute, Simona şi-a sărbătorit calificarea, impunându-se în decisiv cu 6-1.

Pentru Halep urmează, probabil, un meci ceva mai uşor în turul II, acolo unde o va întâlni pe Magda Linette (87 WTA). Poloneza de 27 de ani a trecut în runda inaugurală de Chole Paquet (166 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2.

Halep şi Linette nu s-au întâlnit până acum în circuitul feminin, iar organizatorii vor anunţa, ulterior, ziua şi ora meciului.

CITEŞTE ŞI:

Halep dă de o jucătoare mediocră: Cine e Linette, câte victorii are cu adversare din Top 10 şi ce a făcut contra româncelor

Halep, explicaţiile unui triumf dramatic: Simona a analizat meciul cu Tomljanovici şi a fost lăudată de expertul Eurosport

12 ani au trecut de la triumful lui Justine Henin la French Open, ultima sportivă care şi-a apărat titlul la Roland Garros. Belgianca a câştigat trofeul de trei ori la rând în 2005, 2006 şi 2007.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite