Halep, analizată de antrenorul ei: Darren Cahill a dezvăluit de ce are nevoie Simona pentru a lua un Grand Slam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australianul care o va pregăti pe a doua jucătoare a lumii în noul sezon se află acum în România şi lucrează deja cu Halep.

Darren Cahill pare a fi antrenorul cu care Simona Halep s-a înţeles cel mai bine în ultima perioadă şi, drept dovadă, constănţeanca a ţinut ca australianul de 50 de ani să fie alături de ea şi în 2016.

Cei doi pregătesc deja noul sezon care va începe în luna ianuarie, atunci când Simona se va deplasa în Australia. Aici, ea îşi va face încălzirea pentru Australian Open (18-31 ianuarie), primul turneu de Grand Slam al anului.

Până atunci, Darren Cahill a vorbit pentru Mediafax despre colabrarea sa cu Halep şi cum vede anul 2016 pentru ocupanta locului 2 în ierarhia WTA.

„E a doua oară când sunt în Bucureşti, am mai fost înainte de French Open în acest an. E un oraş frumos, oamenii sunt minunaţi. Am făcut nişte antrenamente la munte şi acum ne pregătim aici. Totul decurge bine, o cunosc destul de bine pe Simona, din ianuarie, când am urmărit-o la antrenamente şi la meciurile de la Australian Open. Prin programul Adidas, lucrăm împreună de nouă luni, îmi ştie tehnicile şi ce fel de aşteptări am de la jucători, ea munceşte din greu. Anul viitor va fi unul minunat. E clar că Serena e cea mai bună din lume în acest moment, dar mai sunt mai multe sportive în spatele ei. De aceea, Simona trebuie să muncească mult, să fie tot mai bună. În tenis singurul lucru pe care îl poţi controla e cât de mult munceşti, cât de mult încerci când eşti pe teren. Scopul meu e să-şi îmbunătăţească jocul, asta e treaba mea şi dacă nu se întâmplă aşa ceva, atunci e vina mea“, a spus Cahill.

Acesta a analizat şi şansele Simonei de a câştiga un turneu de Grand Slam în 2016: „Scopul nostru e să o pregătim cât de bine putem, să fim siguri că va presta cel mai bun tenis. Pentru a câştiga un Grand Slam trebuie să fii pregătit, să fii sănătos, trebuie să câştigi şapte meciuri în faţa a şapte adversari puternici şi ma ai nevoie şi de un pic de noroc. De asta cred că Serena a obţinut anul trecut rezultate incredibile, chiar dacă n-a prestat cel mai bun tenis. Un turneu major nu poate fi câştigat decât cu muncă multă. Eu vreau să mă asigur că Simona va câştiga un turneu major şi, de aceea, muncim la aspectele pe care le stăpâneşte foarte bine“.

Cahill a demontat teoria potrivit căreia Halep e o persoană cu care e greu să lucrezi din postura de antrenor: „Simona e o persoană minunată, atât în teren cât şi în afara lui. Are o inimă mare şi cred că de asta oamenii, nu doar din România, ci din întreaga lume, o admiră, o urmăresc cu plăcere.  Le place stilul ei de a juca, felul în care luptă. A făcut lucruri remarcabile în ultimii 3-4 ani şi sperăm ca în 2016 să continue să-şi îmbunătăţească jocul, să facă încă un pas înainte şi să ajungă în poziţia de a câştiga turnee mari“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite