Hagi e titular în echipa starurilor care au jucat atât la Real Madrid, cât şi la FC Barcelona. "El Clasico" se joacă şi azi, de la ora 17.00, în direct la Digisport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi reprezintă un nume respectat şi la barcelona şi la Real Madrid
Hagi reprezintă un nume respectat şi la barcelona şi la Real Madrid

"De câte ori se joacă Real Madrid- Barcelona ţin 50 % cu una, 50% cu alta. Sufeltul meu a rămas şi pe Santiago Bernabeu şi pe Nou Camp", spune Hagi înaintea fiecărui El Clasico.

Un nou episod al celui mai mare derby din lume e programat azi. De data aceasta se joacă în campionat, pe stadionul lui Real Madrid, care porneşte cu prima şansă chiar dacă Barcelona are 16 puncte avans în Primera Division şi nimic nu pare să o mai poată opri din drumul spre titlu. Ca înaintea fiecărui derby, spaniolii întorc partida pe toate feţele şi ajungând la capitolul fotbaliştilor care au jucat pentru ambele echipe, l-au inclus şi pe Gică Hagi în rândul starurilor ce au trecut pe la cele două super-puteri. 

Regele are companie selectă

Cei mai importanţi fotbalişti care au trecut şi pe la Real şi pe la Barca sunt: Lopetegui, Luis Enrique, Nando, Schuster, Luis Milla, Miquel Soler, Michael Laudrup, Luis Figo, Prosinecki, Ronaldo, Samuel Eto'o, Alfonso Perez, Dani Garcia şi Gheorghe Hagi.

Gică a evoluat timp de două sezoane la Real Madrid, după transferul din 1990 de la Steaua. Hagi a îmbrăcat de 50 de ori tricoul "blanco" şi a înscris 16 goluri în toate competiţiile pentru trupa de pe Bernabeu. După o trecere la Brescia, în Serie A, Gheorghe Hagi a ajuns la Barcelona în urma evoluţiilor strălucitoare de la Mondialul din SUA 1994. Pentru catalani, "Regele" a jucat 28 de partide, timp în care a punctat de 6 ori, în două sezoane.

hagi

Figo e socotit trădătorul perfect 

Ultimul jucător care a trecut la ambele forţe din fotbalul spaniol a fost Javier Saviola. Argentinianul a evoluat mare parte din carieră la Barcelona, dar după răcirea relaţiilor cu reprezentanţii catalanilor şi împrumuturi la Monaco şi Sevilla, a ajuns la Real Madrid. În curtea marii rivale a jucat doar două sezoane, unde a avut apariţii sporadice şi nu a strâns nici măcar 30 de jocuri.

Transferul care a aprins cel mai tare spiritele din istoria Barcelonei şi a Realului a fost cel al lui Luis Figo. Portughezul este considerat şi în prezent unul dintre cei mai mari trădători din istoria catalanilor, după ce a fost vândut madrilenilor pentru aproximativ 40 de milioane de euro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite