„Granzi“ care nu sunt lăsaţi să moară. Cum a fost salvată Fluminense, campioană în Brazilia în 2012, de la retrogradare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar în Liga I clasamentul final şi retrogradările se stabilesc în urma unor decizii luate la „masa verde“. De către Comisiile de Disciplină sau la Lausanne. O veritabilă „bombă“ a fost furnizată azi în Brazilia, de către Curtea Superioară de Justiţie Sportivă, care a salvat-o de la retrogradare pe Fluminense, campioana din 2012.

Două grupări din Rio de Janeiro, Vasco da Gama şi Fluminense, ambele cu câte patru titluri, au luat drumul diviziei secunde în Brazilia, săptămâna trecută, la finalul ultimului sezon. 

A fost un veritabil şoc pentru iubitorii fotbalului din „Ţara Cafelei“. Mai ales că Fluminense câştigase campionatul în urmă cu un an. Doar că, printr-o lovitură de biliard, cu manta, „Flu“ a fost salvată de către „Comisii“. 

Au retrogradat-o pe Portuguesa!

Fluminense a încheiat sezonul pe locul 17, prima sub linia retrogradării, cu 46 de puncte. Portuguesa, locul 12, cu 48 de puncte, avea însă probleme de ordin disciplinar, cauzate de o eroare greu de închipuit. 

În ultima etapă, Portuguesa a folosit în meciul cu Gremio (0-0) un jucător în stare de suspendare, Heverton, trimis pe teren în minutul 78!  

Împotriva grupării din Sao Paolo a fost dechisă o anchetă de către federaţie, iar Curtea Superioară de Justiţie Sportivă a anunţat astăzi şi sancţiunea. Portuguesa a fost depunctată, fiind penalizată cu patru puncte (exact cât era nevoie să cadă sub Fluminense). Şi a retrogradat! 

Decizia a scindat lumea fotbalului din „Ţara Cafelei“. Dacă fanii lui „Flu“ au sărbătorit verdictul în faţa tribunalului sportiv, cei au rivalelor, plus suporterii lui Portuguesa, au rămas cu un gust amar.  

„Vom lupta până la capăt. Nu putem renunţa la dreptul nostru. Vom merge şi la FIFA“, a anunţat Manuel da Lupa, preşedintele lui Portuguesa. 

VIDEO Confruntări violente la un meci din Brazilia, soldate cu rănirea gravă a trei persoane

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite