Gino Iorgulescu explică de ce au ajuns drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I la o firmă din Malta. Până pe 15 mai se află cine va transmite partidele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal FOTO Răzvan Păsărică
Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal FOTO Răzvan Păsărică

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu a explicat, într-un final, situaţia drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I, acestea din urmp revenind unei firme din Malta.

Gino Iorgulescu susţine că televiziunile se înţeleseseră să ofere mai puţini bani decât în prezent pentru a obţine drepturile de televizare, în cadrul licitaţiei care ar fi trebuit să fie organizată în această primăvară. „Am testat piaţa şi am primit mai multe informaţii care s-au confirmat. Televiziunile erau înţelese să ofere mai puţini bani decât acum“, a declarat preşedintele LPF.

Astfel, LPF a anulat licitaţia şi a cedat drepturile de televizare unei companii din Malta, care s-a angajat să achite aceeaşi sumă care este primită în prezent pentru meciurile din primul eşalon românesc. La rândul ei, firma a cumpărat cele două televiziuni deţinute de Árpád Pászkány , patronul echipei CFR Cluj şi mesajul a fost unul clar: dacă nimeni nu plăteşte suma cerută, meciurile vor fi difuzate pe cele două posturi. 
„Până pe 15 mai vom şti exact unde se vor vedea meciurile“.
În prezent, cei de la DigiSport şi DolceSport plătesc aproximativ 30 de milioane de euro pe sezon pentru a transmite partidele din Liga I.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Gino Iorgulescu evită un subiect controversat: cesionarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga I

S-a stabilit televiziunea care va difuza meciurile echipei naţionale din preliminariile CE 2016 şi CM 2018

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite