Gimnastică: Larisa Iordache s-a răzbunat pe americanca Elizabeth Price pentru ce a păţit la Stuttgart

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache FOTO Reuters
Larisa Iordache FOTO Reuters

Românca Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la etapa de Cupă Mondială disputată la Glasgow (Scoţia). Ea a primit cele mai mari note la sol, bârnă şi sărituri şi s-a clasat pe locul al doilea la paralele, după americanca Elizabeth Price.

Victoria a venit ca o răzbunare dulce pentru Larisa, care în runda precedentă de Cupă Mondială, disputată la Stuttgart, a pierdut în faţa gimnastei din Statele Unite la o diferenţă de doar 0,034.
La aceste etape de Cupă Mondială participă doar cei mai buni 16 gimnaşti ai lumii (8 la masculin şi 8 la feminin), ei fiind aleşi în funcţie de rezultatele obţinute la Campionatul Mondial. Larisa “se bate” pentru supremaţie cu americanca Price şi italianca Ferrari, următoarele două runde urmând a se disputa la Greensboro (SUA, 1 martie ) şi Tokyo (Japonia, 5-6 aprilie). După evenimentul din capital niponă se alege “regina” mondială a gimnasticii. În cursă este angrenată şi o altă sportivă cu origini româneşti,  Roxana Popa Nedelcu, dar ea reprezintă Spania.

Top 5 la Glasgow
1.Larisa Iordache (Rom) 57.932
2. Elizabeth Price (SUA) 57.365
3. Vanessa Ferrari (Ita) 56.633
4. Asuka Teramoto (Japonia) 54.866
5. Roxana Nedelcu (Spania) 54.532

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite