Gianluigi Buffon, 500 de meciuri în tricoul lui Juventus. Portarul a atins borna cu prima înfrângere din sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juventus Torino a pierdut întâlnirea cu Genoa, disputată miercuri, în deplasare (1-0). Partida a fost una specială pentru goalkeeperul Gianluigi Buffon, care a ajuns la 500 de meciuri jucate pentru echipă.

La 36 de ani, dintre care ultimii 13 petrecuţi în tricoul lui Juventus, Gianluigi Buffon rămâne cel mai scump transfer din istoria portarilor, pentru venirea lui de la Parma achitându-se 51 de milioane de euro. Borna celor 500 de meciuri nu a fost sărbătorită, însă, cu o victorie pentru „Bătrâna Doamnă“. 

Unicul gol a fost înscris în prelungirile meciului,  Luca Antonini învingându-l pe Buffon (90+4') şi consemnând prima înfrângere suferită de Juventus în acest sezon, după nouă etape disputate.
Echipa lui Buffon este lider în Serie A, cu şapte meciuri câştigate, un egal şi o singură partidă pierdută, la egalitate de puncte cu următoarea clasată, AS Roma. De cealaltă parte, Genoa se află la mijlocul clasamentului, pe a noua poziţie, având un bilanţ de patru victorii, trei remize şi două înfrângeri.


Cifrele lui Gianluigi Buffon

36 de ani

2 echipe bifate: Parma şi Juventus

168 de meciuri a evoluat pentru Parma, 500 pentru Juventus

145 de selecţii la prima reprezentativă a Italiei

Cum se ratează un transfer pentru o întârziere de 33 de secunde. Relatarea unei întâmplări din fotbalul italian

Mario Balotelli se întoarce în Premier League, după câteva luni de Serie A

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite