George Copos se victimizează pe blogul personal: „Mă văd împingând un bolovan la deal, de vreo şase ani, fără vreun rost şi fără vreo vină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos îşi scrie revelaţiile pe blogul personal
George Copos îşi scrie revelaţiile pe blogul personal

Patronul Rapidului, George Copos, proaspăt condamnat la închisoare în Dosarul Loteria I, a scris pe blogul personal câteva cugetări prin care atrage atenţia românilor că este nevinovat, chiar dacă justiţia a decis altceva.

Copos se compară cu eroul mitologiei greceşti, Sisif, sugerând că, asemenea acestui erou, a muncit ani la rând, respectând „regulile jocului” şi, cu toata acestea, justiţia a comis o nedreptate uriaşă prin sentinţele decise în cazurile în care a fost judecat.

„Mă văd împingând un bolovan la deal, de vreo şase ani, fără vreun rost şi fără vreo vină. Mă văd respectând în totalitate „regulile jocului”, în litera şi spiritul lor. Iar dacă litera şi spiritul lor prevăd existenţa unor anumite mecanisme, tranzacţii şi proceduri, nu văd care este vina celui care nu face decât să aplice ceea ce legea îi permite să facă”, a scris Copos pe blogul său.

Patronul Rapidului a mers mai departe şi a făcut o paralelă între el şi eroul din mitologia grecească. „Nedreptatea pedepsei ce i-a fost aplicată îl chinuişete pe Sisif. Vinile lui? Multe! Aceea de a fi inventiv şi creativ. Aceea de a-şi pune în valoare calităţile cu care a fost înzestrat. Aceea de a fi harnic şi muncitor. Aceea de a acumula capital şi active. Aceea de a crea locuri de muncă. Pentru toate acestea Sisif a fost condamnat la o nedreaptă pedeapsă”, a mai scris Copos.

Omul de afaceri a fost condamnat la patru ani cu închisoare cu executare în Dosarul Loteria I, fiind acuzat de judecători de evaziune fiscală. Sentinţa nu e definitivă, Copos putând face recurs. Pe lângă acest dosar, patronul Rapidului a mai fost condamnat de instanţă la cinci ani de închisoare în Dosarul Transferurilor de fotbalişti, alături de alţi oameni importanţi din sport. Recursul la care a apelat Copos se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 11 februarie, dar sunt şanse destul de mici, potrivit unor surse judiciare, ca inculpaţii să scape fără condamnări definitive. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite