FOTO Ungaria - România, azi, ora 21.45: confruntări între presupuşi fani ai echipei de fotbal a Ungariei şi imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1100 de suporteri ai României vor susţine naţionala lui Anghel Iordănescu în această seară în meciul de la Budapesta cu Ungaria.

UPDATE Confruntări la Keleti între presupuşi fani ai echipei de fotbal a Ungariei şi imigranţi

image

Confruntări au izbucnit în apropiere de Gara Keleti, la Budapesta, între un grup de unguri, despre care se crede că ar fi fani radicali de fotbal, şi imigranţi, relatează MTI.

Poliţia antirevoltă a intervenit, a pus capăt incidentului şi deţine controlul asupra situaţiei, potrivit unui corespondent MTI de la faţa locului.

Aproximativ 100 de imigranţi au scandat, vineri seară, în jurul orei 19.00 (ora României), în limba arabă şi au aplaudat în Gara Keleti. 

image

UPDATE Avem echipa de start a României: Tătăuşanu - Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ - Prepeliţă, Hoban - Adi Popa, Sânmărtean, Torje - Keşeru. Soluţie inedită aleasă de Iordănescu, Torje fiind folosit pe banda stângă, ca la echipa sa de club. 

UPDATE Klaus Iohannis a transmis şi el un mesaj prin intermediul Facebook: Pentru echipa naţională de fotbal a României urmează două meciuri foarte dificile. Voi urmări meciul de diseară şi îmi doresc să demonstrăm încă o dată că talentul şi dăruirea ne vor face şi de această dată învingători. Sunt cu gândul alături de jucători şi sper din toată inima să se califice la EURO 2016. Hai România!

Suporterii încep să ajungă în capitala maghiară cu maşinile personale, microbuze şi autocare. Ei au avut parte de un control riguros la vamă, iar în portbagajul unei maşini s-au găsit 126 de materiale pirotehnice.

Pentru acest meci, s-au reunit membri ai galeriilor de la Steaua, Rapid, Dinamo, Oţelul, Farul, U Cluj, UTA, Iaşi, Braşov şi de la alte echipe. Cu toţii poartă tricouri negre având inscripţionat steagul României şi chipurile unor domnitori români. 

Preconizata întâlnire a fanilor români în piaţa Deak Ferenc nu s-a mai produs, ceea ce e înspre bine, întrucât piaţa respectivă era împânzită de suporteri radicali maghiari care abia aşteptau o confruntare de stradă. 

Suporterii români sunt direcţionaţi către Fan Zone-ul de la stadion, de unde vor pătrunde pe Groupama Arena. În lipsa fanilor români, suporterii unguri se bat cu forţele de ordine masate în jurul stadionului.

image

Suporterii români au pătruns în stadion fără incidente. Ei poartă tricouri negre pe care scrie România şi pe care apar chipurile lui Ştefan cel Mare, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu şi Mihai Viteazul. Între galeria noastră şi fanii maghiari a fost lăsat un sector liber. Mai sunt 45 de minute până la începerea partidei şi galeria română a început să cânte "Treceţi batalioane române Carpaţii!".

image

Corespondenţă din Budapesta înaintea meciului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite