FOTO Cine este ucraineanca pe care Simona Halep o întâlneşte azi la Doha şi care este pasiunea ei secretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lesia Tsurenko
Lesia Tsurenko

Simona Halep revine azi pe teren, după prestaţia remarcabilă de la Fed Cup, şi va juca direct în optimile turneului de la Doha.

Adversara Simonei va fi jucătoarea ucraineancă Lesia Tsurenko, numărul 24 WTA, care pe 29 mai va împlini 30 de ani. Tsurenko a câştigat patru turnee de simplu (Istanbul 2015, Guanghzou 2016, Mexico City 207 şi 2018), iar anul acesta a jucat finala la Brisbane, unde a pierdut în faţa Karolinei Pliskova. Ea are în palmares şi opt titluri de dublu.

Cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam este sfertul de finală jucat anul trecut la US Open. 

Tsurenko a început tenisul la 6 ani, dar s-a apucat serios de treabă abia la 17 ani, când s-a mutat cu familia, la Kiev. Lesia este fiica unui specialist în relaţii internaţionale şi a unei economiste şi are o soră mai mare, care este avocată. Toţi au sprjinit-o financiar pentru a ajunge o jucătoare de top, dar locul 24 ocupat acum este cel mai bun din cariera ei.

Tsurenko a câştigat puţin peste patru milioane de dolari în cariera ei, dintre care 178.000 de dolari au fost câştigaţi anul acesta.

Lesia Tsurenko este pasionată de istoria Suediei, pe care a studiat-o în amănunt, dar este îndrăgostită şi de înot şi arhitectură.

Ucraineanca este  socotită una dintre cele mai atrăgătoare jucătoare din WTA, graţie alurii sale, conturate de cei 1,74 m pe care îi are, la o greutate de 67 de kilograme.

Simona Halep s-a întâlnit de cinci ori cu Lesia Tsurenko şi a învins-o tot de atâtea ori. În cele cinci întâlniri, românca a pierdut un singur set. 

Meciul dintre Simona Halep şi Lesia Tsurenko va începe în jurul orei 18.00 şi va fi în direct la Digisport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite