FOTO Mulţumim, Cătălina: Ce a spus Ponor după ultimul ei concurs în care a încântat şi a luat trei medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor, supranumită „Lebăda neagră“
Cătălina Ponor, supranumită „Lebăda neagră“

România a rămas fără o sportivă stelară: Ponor (30 de ani) a concurat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a cucerit 23 de medalii în marile competiţii dintre care 11 de aur.

Ce diferenţă între doi mari campioni! În weekend, Gheorghe Hagi s-a victimizat la finalul meciului Viitorul – ACS Poli, amintind cât a făcut şi cât face pentru fotbalul românesc.

La 11.000 de kilometri de România, mai precis, în Mexic, Cătălina Ponor a ales să-şi încheie cariera. N-a tunat, n-a fulgerat, n-a lansat „săgeţi“ către duşmanii săi adevăraţi şi imaginari. A „vorbit“ în cel mai elegant mod, în sala „Juan de la Barrera“. La ultima ei apariţie într-un concurs oficial, românca i-a ridicat pe mexicani în picioare. A fost spectaculoasă şi graţioasă, aducându-le aminte tuturor de ce a fost supranumită „Laleaua Neagră“.

Practic, evenimentul din Mexic a fost monopolizat de Cătălina, cei prezenţi în tribune manifestându-şi zgomotos dragostea pentru ea. Iar românca le-a răsplătit susţinerea: a făcut spectacol şi a cucerit două medalii de aur la exerciţiile de la bârnă şi sol, aparatele ei favorite, şi un argint la individual compus.

„Şi aşa am încheiat o carieră de 26 de ani. Mulţumesc, domnule Lucian Sandu, pentru faptul că aţi fost lângă mine timp de 15 ani şi aţi rămas până la final, fără să mă dezamăgiţi. Mulţumesc tuturor celor care aţi stat alături de mine şi pentru toată încurajarea şi suportul acordat! Mulţumesc Mexic pentru toată iubirea pe care am primit-o azi la concurs. Vă mulţumesc şi vă iubesc!!!“, a scris Cătălina pe pagina ei de Facebook, după concursul din Mexic.

5 medalii olimpice a câştigat Ponor: ea a luat aurul cu echipa, la bârnă şi la sol la JO 2004. Apoi, în 2012, a cucerit un argint (sol) şi un bronz (la concursul pe echipe).  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite