FOTO Cum arată în realitate sportiva care a schimbat acum istoria Jocurilor Olimpice de Iarnă, doborând recordul all-time de medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice de Iarnă, de la PyeongChang, au schimbat ierarhia mondială în ceea ce priveşte numărul de medalii obţinute în concurs.

Schioarea norvegiană Marit Bjorgen (37 de ani) a ajuns la un total de 14 distincţii (7 de aur, 4 de argint şi 3 de bronz), câştigând azi bronzul în proba de sprint pe echipe la schi fond, alături de echipa sa. 

Ea l-a depăşit astfel pe conaţionalul ei, biatlonistul Ole Einar Bjorndalen, care avea în palmares 13 medalii olimpice (8 de aur, 4 de argint şi 1 de bronz).

Marit a ajuns la acest total impresionant pe parcursul a cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice. Ea are un argint în 2002, la Salt Lake City, un argint în 2006, la Torino, trei de aur, una de argint şi un bronz în 2010, la Vncouver, trei distincţii de aur în 2014, la Soci, şi un aur, un argint şi două bronzuri în 2018, la PyeongChang.

Norvegianca mai are şansa unei medalii la PyeongChang, despre care a vorbit la Eurosport: "Aştept cu încredere proba de 30 de kilometri”

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite