FOTO Alex Chipciu a ajuns la steaua Belgiei: Gigi Becali mai bifează un sezon în care nu aduce bani de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Chipciu, rândul de mijloc, al doilea din dreapta
Alex Chipciu, rândul de mijloc, al doilea din dreapta

Mijlocaşul român a semnat cu Anderlecht, cea mai titrată grupare belgiană, transfer care acoperă bugetul Stelei şi oferă Braşovului o rază de speranţă.

Alexandru Chipciu a fost cedat la Anderlect în schimbul a trei milioane de euro. Din aceşti bani, un sfert vor merge către FC Braşov, grupare aflată în pragul falimentului.
Chipciu prinde un transfer important într-un moment în care randamentul său la Steaua era în scădere, iar prezenţa în lotul pentru EURO a fost contestată de mulţi. Mijlocaşul de 27 de ani speră să-şi regăsească echilibrul la Anderlecht Bruxelles, grupare care a anunţat ieri oficalizarea mişcării şi i-a urat bun venit fotbalistului român pe conturile sociale.
Pentru Chipciu, Anderlecht va plăti Stelei 3 milioane de euro, plus 500.000 dacă echipa alb-violet ajunge în grupele unei competiţii europene şi câştigă campionatul. Gruparea belgiană va juca în turul trei al Ligii Campionilor contra vicecampioanei ruse FC Rostov. Primul meci e în Rusia peste o săptămână, partidă în care Chipciu şi-ar putea face debutul la noua sa echipă, care i-a oferit un contract pe patru ani. Deocamdată, fotbalistul a participat la şedinţa foto de prezentare a echipei înaintea noului sezon şi a oferit câteva declaraţii scurte, de complezenţă, prezentarea sa oficială fiind programată pentru vineri.

Ce înseamnă Anderlecht
Cu cinci trofee europene în palmares (două Cupe ale Cupelor, o Cupă UEFA şi două Supercupe)  şi 33 de titluri interne, Royal Sporting Club Anderlecht este cel mai titrat club belgian. Antrenor este elveţianul Rene Weiler, de 42 de ani, care a sosit în această vară de la Nurnberg, iar vedetele lotului sunt mijlocaşul belgian Stevan Defour şi atacantul italian Okaka Chuka.

chipciu foto twitter anderlecht



Braşovul s-a trezit la viaţă
Fotbaistul de 27 de ani a jucat patru sezoane la Steaua, timp în care a câştigat şapte trofee, pritnre care trei titluri de campion al României. Avea cel mai mare salariu la gruparea roş-albastră – 30.000 de euro pe lună – bani pe care Becali va fi bucuros să-i economisească. Nu la fel de fericit e Gigi cu procentul de 25 la sută care revine Braşovului din  tranzacţia cu Anderlecht. Gruparea stegară şi-a menţinut dreptul de a încasa un sfert dintr-un viitor transfer, în ciuda presiunilor steliştilor de a ceda acest procent în schimbul unei sume modice.  Cu cei 750.000 de euro, Braşovul speră să-şi continue activitatea în Liga a doua, chiar dacă datoriile acumulate în ultimii ani sunt de zece ori mai mari.

Este un transfer fantastic, Chipciu a făcut o alegere bună, pentru că Anderlecht este un club bine organizat Cristoph Daum, selecţioner România


Becali şi-a făcut bugetul
Cu banii pe care-i încasează pe Chipciu, între 2,25 şi 2,75 de milioane de euro, plus suma din drepturile TV (circa 2,5 milioane de euro), Gigi Becali va bifa încă un sezon pe plus la Steaua. Pe lângă „mărunţişul” de 400.000 de euro obţinut în urma succesului cu Concordia Chiajna, dn finala Cupei Ligii, în club ar mai putea intra şi alte sume importante.
Varela este pe punctul de a semna cu PAOK Salonic, în schimbul a un milion de euro plus un fundaş grec, iar Hamroun este dorit în Qatar de Al-Sadd, club dispus să se dispenseze de circa 2 milioane de euro. În plus, belgienii mai scriu că, pe lângă Chipciu, Anderlecht ar fi pregătită să dea şase milioane de euro şi pe Nicuşor Stanciu.
În fine, marea miză a Stelei ar fi accesarea uneia dintre grupele întrecerilor europene, Champions League sau Europa League. Prima variantă ar fi cu adevărat o mană cerească pentru Becali, care s-ar trezi cu 20 de milioane de euro în cont.

image

Top 5 transferuri în era Becali
1.Vlad Chiricheş Tottenham 9,5
2. Florin Gardoş Southampton 7,5
3. Mirel Rădoi Al-Hilal 6
4. Bogdan Stancu Galatasaray 5
5. Alexandru Chipciu Anderlecht 3*
* Suma poate creşte cu 500.000 de euro.
** Sume de transfer exprimate în milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite