Fotbalul a luat-o razna: Real Madrid îl transferă pe Mbappe pentru cea mai mare sumă din istorie. Detaliile afacerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bine cotat tânăr jucător din lume în acest moment va ajunge direct pe locul 1 în topul celor mai scumpe tranzacţii din istoria sportului-rege.

În sezonul 2000-2001, când Figo a fost luat de Real Madrid pentru 60 de milioane de euro, lumea a fost şocată. Un an mai târziu, când Zidane a ajuns la „galactici“ pentru 73,5 milioane de euro, toţi au zis că recordul va rămâne în picioare mult timp. Bale a fost primul jucător pentru care s-a achitat o sumă de peste 100 de milioane de euro, iar, la cum merg lucrurile, nu va dura foarte mult până când se va atinge borna de 200 de milioane!

„Marca“ a detonat, ieri, „bomba“ în fotbalul internaţional: Mbappe la Real Madrid pentru 180 de milioane de euro. Transferul era aşteptat de mulţi, chiar Zidane dând de înţeles că îl aşteaptă pe atacantul celor de la Monaco. Cifra afacerii a uimit însă planeta fotbalului. 

Potrivit unor surse, Monaco va încasa 160 de milioane de euro în contul transferului definitiv, iar dacă Mbappe va confirma la Real, atunci francezii vor încasa 20 de milioane de euro într-o altă tranşă. 

L-au vrut de la 11 ani

Monaco va da astfel cea mai tare lovitură financiară din istoria sportului-rege, vânzând la preţ-record un jucător pe care l-a crescut de la 11 ani. De remarcat că, încă de la vârsta junioratului, Mbappe era dorit de Real Madrid. S-a stabilit însă la Monaco şi a debutat în prima etapă în decembrie 2015.

De aici, puştiul francez a avut o ascensiune fulminantă. Primul gol în campionat a venit la 20 februarie 2016, reuşită care l-a făcut cel mai tânăr marcator al echipei la 17 ani şi 62 de zile. Iar la 6 martie 2016, noua vedetă a fotbalului internaţional a semnat primul său contract de jucător profesionist cu Monaco până în iunie 2019.

Sezonul trecut a fost, pur şi simplu, fabulos şi l-a transformat pe Mbappe într-o certitudine la doar 18 ani. Puştiul-minune a marcat 26 de goluri în toate competiţiile, având şi 16 pase decisive, bilanţ cu ajutorul căruia Monaco a câştigat titlul în Franţa şi a avansat până în semifinalele Ligii Campionilor.

Salariu colosal

Aceste cifre i-au convins pe şefii Realului că e timpul să facă un nou transfer „galactic“. Spaniolii au vândut în această vară în valoare de 122 de milioane de euro pentru a putea finanţa aducerea lui Mbappe.

Francezul va primi un contract pe şase ani cu un salariu stagional de şapte milioane de euro. Potrivit presei spaniole, anunţul oficial în privinţa transferului se va face în următoarele zile.

16 ani şi 347 de zile a avut Mbappe când a jucat prima dată la Monaco în Ligue 1, fiind cel mai tânăr debutant din istoria clubului.

Cele mai scumpe transferuri din istorie

Nume Traseu Sumă

Pogba Juventus – Man. United 105.000.000

Bale Tottenham – Real Madrid 101.000.000

Cr. Ronaldo Man. United – Real Madrid 94.000.000

Higuain Napoli – Juventus 90.000.000

Neymar Santos – Barcelona 88.200.000

*sumele sunt exprimate în euro

Florinel Coman al meu e cotat foarte slab, pe la 2-3 milioane. Pe alţii la 18 ani îi vezi la 80 de milioane. Şi e acelaşi jucător (n.r. – ca Mbappe). Ca tip de jucător e acolo. Ca talent. Dar unul e român, altul e francez. Gheorghe Hagi antrenor Viitorul
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite