Fotbaliştii români de la EURO 1984 au fost premiaţi la gala organizată de FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, preşedintele FRF FOTO Marian Iliescu/Adevărul
Răzvan Burleanu, preşedintele FRF FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Răzvan Burleanu a coordonat gala de la Federaţia Română de Fotbal, organizată luni şi menită să aducă recunoaştere publică pentru gloriile fotbalului.

Personajele principale au fost aceia care au dus România la Campionatul European din 1984, desfăşurat în Franţa, însă la gală au fost prezente mai multe nume importante în domeniu. 

Pe fondul imaginilor derulate de la competiţia din urmă cu două decenii, aplauzele n-au lipsit şi, cumva firesc, a început rememorarea acelei perioade. Aurel Ţicleanu s-a arătat trist de trecerea timpului, în perspectiva faptului că o parte dintre cei care au pus umărul în '84 nu mai sunt printre noi. 

Altădată preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Pscu a ţinut un discurs în care au fost menţionaţi românii de la EURO 1984, vorbind şi despre Gică Popescu, acum în închisoare, condamnat în Dosarul Transferurilor: „Să îl îmbărbătăm, a căzut într-o capcană. Totul s-a întâmplat fără voia lui“.

În calitate de organizator al galei, Răzvan Burleanu a declarat: „Voi sunteţi nişte eroi ai naţionalei, inclusiv ai copilăriei mele. Această premieră este un demers normal pentru ce aţi reuşit dumneavoastră. Vreau ca împreună să aratăm că echipa naţională este mai mult decât jucătorii ei, este o stare de spirit. Vreau ca împreună să mergem la meciul de la Budapesta şi tot împreună să mergem la EURO 2016“.

 Apoi a urmat festivitatea de premiere a foştilor sportivi: Anghel Iordănescu a primit o diplomă de excelenţă pentru întreaga carieră la nivelul echipei naţionale, iar fiecare fost fotbalist prezent a fost recompensat cu o plachetă. Printre cei premiaţi s-au numărat şi comentatorii sportivi Dumitru Graur şi Cristian Ţopescu.

Revenirea lui Mircea Sandu în fotbalul românesc. Fostul preşedinte FRF şi proiectul său de impresariat sportiv

Lovitură pe piaţa pariurilor sau bluf? Meciurile din Liga a II-a ar putea fi scoase de la casele de pariuri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite