Federaţia Internaţională de Rugby a recunoscut prima viciere de rezultat de la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craig Joubert a dat senzaţia că s-a bucurat pentru victoria Australiei
Craig Joubert a dat senzaţia că s-a bucurat pentru victoria Australiei

World Rugby, echivalentul FIFA în sportul cu balon oval, a recunoscut o viciere de rezultat la Cupa Mondială din Anglia.

Aceasta îl are în prim plan pe arbitrul sud-african Craig Joubert, care a greşit când a acordat lovitura de pedeapsă care a permis Australiei să se impună în faţa Scoţiei cu scorul de 35-34, în ultimul minut regulamentar de joc, pe Twickenham, în ultimul sfert de finală al Cupei Mondiale 2015.

Decizia este una revoluţionară pentru sport, practic oficialii World Rugby recunoscând că le-a fost furată victoria europenilor. Fără acea lovitură de penalitate, Scoţia s-ar fi impus cu 34-32. "Decizia corectă era acordarea unei grămezi cu introducere a balonului din partea Australiei'', a subliniat World Rugby în acest caz excepţional, având la bază decizia Comisiei de Arbitraj.

Joubert, considerând că o pasă înainte a unui scoţian a fost preluată din poziţie de ofsaid de un coechipier, a dictat lovitură de pedeapsă pentru Australia, transformată de Bernard Foley, în minutul 78 al meciului. Potrivit imaginilor vizionate de Comisia de arbitraj, un australian a atins balonul înainte ca acesta să fie prins de scoţian, care a fost penalizat ulterior.

Potrivit World Rugby, este primul incident serios de arbitraj în cele 44 de meciuri jucate la Cupa Mondială din Anglia şi Ţara Galilor. Arbitrul Joubert a părăsit imediat terenul după fluierul final, fără a mai strânge mâinile jucătorilor, cum este obişnuinţa, un fapt care a demonstrat clar eroarea sud-africanului.

Craig Joubert, eroul acestei întâmplări nefericite, s-a născut pe 8 noiembrie 1977 în Durban şi conduce partide-test din 2005, debutul său consemnându-se la un meci dintre SUA şi Ţara Galilor. Cele mai importante repere din cartea de vizită a lui Craig Joubert sunt însă semifinala şi finala Cupei Mondiale din 2011. Atunci, el a oficiat la centru în partidele Noua Zeelandă-Australia, respectiv Noua Zeelandă-Franţa, ambele câştigate de All Blacks. De altfel, la actualul turneu arbitrul sud-african a condus partida Irlanda-România, terminată cu scorul de 44-10.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite