Fed Cup/ Cea mai bună jucătoare a Cehiei a avut anul trecut "boala sărutului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul România - Cehia, din sferturile de finală ale Fed Cup, va avea loc în acest weekend la Cluj şi va aduce în prim plan o jucătoare care a avut anul trecut "boala sărutului".

Cea în cauză este chiar Petra Kvitova, vedeta Cehiei, care la mijlocul lui 2015 a suferit de mononucleoză. Aceasta este o boală pe care mulţi jucători de tenis au avut-o şi care este o infectie virală, transmisă de obicei prin salivă, de aici şi denumirea de "boala sărutului". De-a lungul timpului, mulţi tenismeni au suferit de mononucleoză inclusiv Roger Federer, Andy Roddick, John Isner Marion Bartoli sau Heather Watson.

"La început m-am speriat destul de tare. Nu ştiam dacă o să mai joc vreun meci, dar pe de altă parte eram liniştită pentru că aflasem de ce eram atât de obosită şi mă simţeam atît de rău", a declarat Petra, care s-a recuperat însă destul de rapid, graţie asistenţei medicale primite.

Anual, 1 din 2.000 de oameni este infectat cu virusul Epstein-Barr. Semnele mononucleozei apar de obicei după 4-7 săptămâni de la expunerea la virus, iar boala apare cel mai frecvent la persoanele cu vârste între 15 şi 35 de ani. După infectie, virusul Epstein-Barr persistă în nazofaringe şi în limfocite toată viaţa, dar tratată, boala trece după aproximativ patru săptămâni.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite