Europa se mişcă greu pe piaţa transferurilor. Juventus a făcut cele mai importante mutări din inter sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandzukici a semnat cu Juventus FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Mandzukici a semnat cu Juventus FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Marile cluburi de pe continent n-au deschis încă larg punga pentru a face transferuri, mutările fiind până acum firave şi deloc spectaculoase.

Perioada de transferuri dinaintea începerii noului sezon s-a deschis la 1 iunie, dar în primele trei săptămâni nu s-a produs nicio mutare care să ţină capul de afiş pe piaţă. Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Bayern Munchen, care nu ratează nicio vară fără să dea o lovitură par să-şi cântărească mai atent viitorul financiar şi deocamdată studiază.
Barcelona, care anul trecut l-a luat pe Luis Suarez, va rămâne în expectativă până la începutul lui 2016, deoarece are interdicţie la transferuri, după ce FIFA a depistat nişte nereguli la achiziţiile unor juniori. Chiar şi aşa însă, Barca a obţinut semnătura lui Aleix Vidal, mijlocaş de la Sevilla, pentru care a plătit 18 milioane de euro, dar care va juca abia din iarnă în meciurile oficiale, din cauza interdicţiei forului mondial. Barcelona este echipa care a suferit şi cea mai grea pierdere, plecarea lui Xavi în Qatar fiind un gol greu de acoperit.

Inter a plătit 35 de milioane pe u francez de 23 de ani
Până în momentul de faţă, cea mai activă echipă pe piaţa transferurilor este Juventus Torino. Finalista Ligii Campionilor şi-a adus deja trei nume mari: croatul Mandzukici (Atletico Madrid), neamţul Khedira (Real Madrid) şi argentinianul Paulo Dybala (Palermo). Ultimul este socotit noul giuvaier al fotbalului argentinian. Pe piaţa italiană s-au înregistrat cele mai multe mutări, chiar dacă acestea nu sunt foarte sonore. Inter Milano, spre exemplu, l-a luat pe francezul Kongdogbia, de la Monaco, sperând să-şi betoneze mijlocul terenului cu internaţionalul de 23 de ani. Fosta echipă a lui Chivu a plătit o avere pentru tânărul francez, 35 de milioane de euro, şi îi oferă acestuia un salariu de 4 milioane de euro pe an.

Real Madrid, un singur transfer
Real Madrid aşteaptă deocamdată planurile noului antrenor, Rafa Benitez, dar l-a cumpărat deja pe Danilo, de la FC Porto. O investiţie mare, de 31 de milioane de euro, plătiţi pentru fundaşul dreapta brazilian, concurent la naţională cu Dani Alves, rivalul de la FC Barcelona.  Danilo n-are însă nici pe departe strălucirea achiziţiilor din anii precedenţi, când pe santiago Bernabeu au poposit James Rodriguez şi Toni Kroos (2014) ori Gareth Bale (2013).
Oarecum surprinzătoare este apatia arătată de englezi la transferuri, dar nu e timpul pierdut pentru ca United, Chelsea, Liverpool, Arsenal sau City să înceapă să arunce cu banii. Deocamdată, Manchester United s-a descotorosit de Radamel Falcao, pe care-l împrumutase de la Monaco, însă acesta poate rămâne în Insulă, pentru că negociază instens cu Chelsea. Echipa lui Mourinho l-a pus pe liber pe portarul Petr Cech, după 11 ani petrecuţi la echipă, şi acesta are cale liberă spre Arsenal, unde e dorit de Arsene Wenger.


Cele mai importante transferuri parafate

Jucător                     Fosta echipă           Actuala echipă          Sumă

Dybala                        Palermo                 Juventus                      32
Mandzukici                  Atletico Madrid       Juventus                      19
Khedira                       Real Madrid            Juventus                     liber
Kongdobia                  Monaco                   Inter                            35
Vidal                           Sevilla                     Barcelona                     18
Danilo                         Porto                      Real Madrid                  31
Milner                          Manchester City     Liverpool                      liber
Deulofeu                     Barcelona                Everton                          6
Stekelenburg                Monaco                  Southampton             împrumut
Andre Ayew                Marseille                  Swansea                      liber
Van der Vaart               Hamburg                 Betis Sevilla                 liber
Kakuta                         Chelsea                   Sevilla                         4.5
Demba Ba                   Beşiktaş                    Shanghai                      14


Sumele sunt exprimate în milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite