Epoca de gheaţă în Liga I! Jucătorii de la Pandurii au refuzat să mai joace meciul cu ASA din cauza terenului "patinoar"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul dintre echipele ASA Târgu Mureş şi Pandurii Târgu Jiu nu a mai fost reluat după pauză, deoarece jucătorii formaţiei gorjene au refuzat să mai intre pe teren.

La pauză, ASA Târgu Mureş conducea cu scorul de 2-0 prin golurile marcate de G. Mureşan '19 şi Morar '37.

Arbitrul Marius Avram a aşteptat pe teren împreună cu jucătorii echipei ASA Târgu Mureş reluarea partidei, dar după trei minute a decis încheierea jocului pentru că oaspeţii nu au revenit de la cbaine.

Pandurii Târgu Jiu, club care se confruntă cu mari dificultăţi financiare, a deplasat la Târgu Mureş doar 15 jucători, dar Lucian Sânmărtean şi Marian Pleaşcă au refuzat să joace încă de la început din cauza terenului îngheţat.

În prima repriză, jucătorii abia se ţineau pe picioare, iar riscul accidentărilor a fost foarte mare. Arbitrul Marius Avram, care nu trebuia de la început să dea drumul la joc, din cauza terenului impracticabil, este principalul vinovat pentru această situaţie. 

De altfel, chiar arbitrul a căzut pe spate în minutul 7, fiind nevoit să îşi schimbe ghetele. 

"A fost decizia jucătorilor să nu mai intre pe teren. Sânmărtean şi Pleaşcă nu au vrut să joace, iar la pauză doctorul a constatat că patru jucători nu mai pot continua, iar ceilalţi fotbalişti nu au mai vrut să continue. Terenul nu numai că era îngheţat, dar erau şi movile pe gazon. Arbitrul Marius Avram mi-a spus că nu există literă de regulament care să-l facă să amâne meciul", a spus Marin Condescu la Digisport.

"Asemenea condiţii nu am întâlnit, noi am încercat, dar aici nu se putea juca fotbal. O parte dintre ei a refuzat de la început să joace (n.r. Sânmărtean şi Pleaşcă).

Pe zăpadă am mai jucat, dar pe gheaţă niciodată, nu am venit aici la patinaj, nu ştiu cine a dat voie să se joace aşa. Jucătorii mei erau loviţi şi juliţi, au refuzat să mai joace.

Am văzut că şi domnul arbitru a avut un contact cu suprafaţa de joc. Eu n-am văzut niciun meci pe gheaţă", a spus Petre Grigoraş la finalul meciului, la TV Dolce Sport.

De precizat că terenul de Târgu Mureş nu are instalaţie de încălzire, fiind omologat provizoriu de LPF la începutul fiecărui an. Înaintea partidei, gazdele au dat cu sare pe teren.

Viorel Duru, de la Comisia de Licenţiere a FRF, a declarat: "Vinovaţi sunt cei de la Liga Profesionistă de Fotbal!". 

Aceeaşi LPF care va lua o decizie în cazul meciului de la Târgu Mureş. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite