Eliminarea Stelei şi a Pandurilor din cupele europene ne trage în jos în clasamentul coeficienţilor UEFA. Cu câte echipe vom juca în Europa peste doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi echipele româneşti au adunat în acest sezon european mai multe puncte decât în precedentele patru la un loc, România nu a putut urca în topul coeficienţilor mai sus de locul 16.

România a fost reprezentată în acest sezon european de patru echipe: Steaua în Liga Campionilor, iar Pandurii, Petrolul şi Astra în Europa League. Dintre acestea, doar Steaua şi Pandurii s-au calificat în grupe, dar nu au avut forţa necesară de a merge în primăvara europeană.

Cu toate acestea, graţie parcursului celor patru formaţii româneşti în acest sezon, România a adunat în total 6,875 puncte în clasamentul coeficienţilor, ceea ce situează ţara noastră pe locul 16 în topul UEFA. Această poziţie se traduce prin faptul că peste două sezoane, România va putea alinia la startul cupelor europene tot patru echipe, campioana în tururile preliminare din Liga Campionilor, iar locurile 2 şi 3 din Liga 1 în preliminariile Europa League. 

De asemenea, câştigătoarea Cupei României va intra şi ea în preliminariile Europa League. De menţionat este că dacă echipa care câştigă Cupa României se va clasa pe unul din locurile 1-3 în campionat, atunci ocupanta locului patru din Liga 1 va avea dreptul să evolueze în cupele europene.

Aflată pe locul 16 în acest clasament al coeficienţilor, România ar putea fi depăşită de Israel, care se află cu o poziţie mai jos, dar care, spre deosebire de ţara noastră, mai are o reprezentantă în Europa League (Maccabi Tel Aviv), care mai poate aduna puncte. Chiar dacă va fi devansată de Israel, România va trimite tot patru echipe în cupele europene în sezonul 2015/2016.

Steaua a fost echipa cu cele mai multe puncte adunate în acest sezon, 11,5, urmată de Pandurii cu 6, Astra cu 5,5 şi Petrolul cu 4,5, notează site-ul uefa.com. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite