Ei sunt „lei“, noi ne visăm paralei! În această seară e FCSB – Sporting Lisabona, meciul de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa unui stadion arhiplin, FCSB-ul joacă în această seară pentru gloria şi banii din Liga Campionilor. Nicolae Dică promite că echipa sa va înscrie cel puţin o dată contra „leilor“ de la Sporting .

FCSB şi Sporting Lisabona se întâlnesc în play-off-ul Ligii Campionilor (ora 21.45, ProTV, DolceSport) , având „pe masă“ un pot de cel puţin 20 de milioane de euro.

Înantea confruntării de mare importanţă din această seară, Nicolae Dică s-a consultat cu fostul său antrenor, Cosmin Olăroiu, iar concluzia a fost că FCSB-ul trebuie să înscrie cel puţin un gol pentru a trece mai departe. De altfel, e greu de crezut că Sporting, care a venit la Bucureşti cu mai toate vedetele, nu va arăta o altă imagine în comparaţie cu meciul tur. }ntre cele două dispute cu FCSB-ul, Sporting şi-a turat motoarele cu un 5-0 în faţa Vitoriei Guimarares, iar pericolul număul unu din atac vine de la olandezul Bas Dost, fost gogleter al Bundesligii. Pentru meciul din această seară, Jorge Jesus îi are la dispoziţie şi pe foştii jucători de la Barcelona şi Real Madrid, Jeremy Mathieu, respectiv Fabio Coentrao.

“Un meci foarte important, va fi un meci mult mai greu decât am avut la Lisabona. Cei de la Sporting vor fi mult mai concentraţi şi vom întâlni o echipă foarte bună, au câştigat ultimul meci cu 5-0. Ştim totul despre ei ca echipă şi individual, ştim la ce să ne aşteptăm. Important este să fim concentraţi, să facem faţă cu brio tuturor problemelor, aşa cum am făcut şi la Lisabona. Important este să avem aceeaşi atitudine ca în meciul tur de la Lisabona, să fim bine organizaţi defensiv, dar şi să ne creăm cât mai multe ocazii şi să reuşim să marcăm gol sau goluri pentru a reuşi să ne calificăm. Au o echipă bună pe benzi, un vârf de atac foarte bun în careu, un jucător foarte important pentru ei. Trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere”, a declarat Nicolae Dică. Budescu e recuperat pentru meciul din această seară, dar Bălaşa (accidentat) şi Pintilii (suspendat) nu vor intra în joc.
Alibec e monitorizat
Reprezentanţi de la FC Porto şi Watford vor veni în această seară la Bucureşti pentru a sta cu ochii pe Denis Alibec. „În fotbal se câştigă din performanţă, nu din vânzarea de jucători. I-am luat pe Coman, Nedelcu şi Benzar, dar nu mă interesează neapărat să vând. Eu dacă mă duc în Champions League, nu mă uit la 7, 8 sau 9 milioane de euro. Dacă ne calificăm în Ligă, îl dau pe Alibec pe 20 de milioane de euro. Dacă nu, merg în Europa League şi cer 10 milioane. Îl vrei pe Alibec? Foarte bine, dă-mi 10 milioane“, a spus Gigi Becali..
Banul e ban
O calificare în grupele Ligii Campionilor ar fi a cincea pentru FCSB, după cele reuşite în 2006, 2007, 2008 şi 2013. În casieria clubului ar intra cel puţin 20 de milioane de euro: 12,7 milioane de euro pentru calificarea în grupe, cota de market-pool plus banii de pe bilete. Beneficiile ar putea urca mult mai mult: în grupe o victorie e premiată cu 1,5 milioane de euro, iar un egal cu 500.000 de euro. Dacă va accede în grupe, FCSB-ul va fi în a patra urnă valorică şi va aduce la Bucureşti cel puţin un nume mare, de tip Real Madrid, Barcelona, Bayern sau Manchester United. În cazul în care va fi eliminată de Sporting, FCSB va juca în grupele Europa League şi va fi repartizată în a doua urnă valorică la tragerea la sorţi de vineri. 

„Se rupe“ Arena Naţională
Schimbat pe grabă, gazonul de pe Arena Naţională a avut puţin timp să prindă rădăcini şi există riscul să cedeze. În schimb, tribunele se vor „rupe“ sub greutatea spectatorilor, toate biletele pentru meciul din această seară fiind vândute.  Jandarmii bucureşteni au organizat, marţi dimineaţă, o acţiune în zona Arenei Naţionale, confiscând de la o persoană 22 de bilete pentru meciul FCSB-Sporting Lisabona, vândute la suprapreţ. Biletele confiscate vor fi predate organizatorului, iar persoana în cauză a fost amendată cu 1.000 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite