E oficial: Dinamo va avea un stadion modern. Comunicatul oficial MAI şi precizarea despre pista de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă, patron Dinamo
Ionuţ Negoiţă, patron Dinamo

După luni întregi de dezbateri şi şedinţe între oficialii Clubului Sportiv Dinamo, cei ai echipei de fotbal şi reprezentanţii societăţii patronate de Nicolae Badea, cea care a primit pe termen nelimitat arena din „Ştefan cel Mare“, s-a ajuns la o concluzie.

Comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) confirmă, practic, ceea ce s-a spus, acum câteva săptămâni, după ultima şedinţă de la care Nicolae Badea a lipsit.

Atunci, părţile prezente la discuţii au ajuns la concluzia că modernizarea stadionului din „Ştefan cel Mare“ va demara, problema cu Nicolae Badea urmând a fi rezolvată, probabil, pe parcursul lucrărilor. Foarte important: noua arenă a roş-albilor nu va mai avea pistă de atletism, tribunele urmând a fi mai apropiate de teren, aşa cum îşi doresc fanii.

Ce scrie în comunicatul MAI?

În Monitorul Oficial al României a fost publicată HG nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti al #MAI. Imobilele vizate includ şi stadionul central.

Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de MAI şi adoptată în şedinţa de Guvern din data de 30 august 2017.

În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condiţiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aşteptările suporterilor iubitori de fotbal.

Prin Hotărârea iniţiată de MAI se revine la o situaţie de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, îşi exercită dreptul de dispoziţie cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective.

Urmare a acestui ultim pas, putem spune că MAI începe practic procedura de predare a documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii.

Ministerul Afacerilor Interne face toate diligenţele pentru ca realizarea stadionului modern să se îndeplinească la timp, astfel încât publicul larg şi sportivii să beneficieze de condiţii adecvate de participare la competiţii şi de practicare a sportului.

Demersul de faţă are ca obiectiv realizarea interesului public şi de importanţă naţională declarat prin Hotărârea de Guvern 1093/2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite