După teribilul accident suferit în Austria, Simon Ammann a fost externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Schiorul elveţian Simon Ammann, care a suferit în urmă cu şase zile o severă comoţie cerebrală în timpul unui concurs de sărituri cu schiurile a fost externat, potrivit AFP, citată de Mediafax.

În ultima etapă a Turneului celor 4 Trambuline, disputată săptămâna trecută, fostul campion mondial la sărituri cu schiurile, elveţianul Simon Ammann, a căzut în cap şi s-a accidentat grav, alegându-se cu o severă comoţie cerebrală. Schiorul a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost supravegheat de medici, dar a fost externat în cele din urmă, fiind acum în afara oricărui pericol. 

"Mă simt mai bine şi mă bucur că am putut reveni acasă. Am fost tratat foarte bine şi le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut în aceste zile", a declarat Ammann după ce a ieşit din spital. Medicul care s-a ocupat de pacient a subliniat că Ammann are nevoie de o perioadă de repaus. "Are nevoie de multă odihnă şi acasă se va reface în urma acestei comoţii cerebrale severe. Încă nu ştim când îşi va putea relua antrenamentele", a adăugat doctorul.

Elveţianul de 33 de ani a suferit o comoţie şi în 2002, după o căzătură la Willingen, cu o lună înainte de a câştiga primele două titluri olimpice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite