Djokovici, descalificat şi amendat: Sârbul pierde o sumă uriaşă! Anunţul organizatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici a avut un US Open de coşmar
Novak Djokovici a avut un US Open de coşmar

Liderul ATP a părăsit US Open 2020, în optimi, după un incident care face înconjurul lumii şi, cu siguranţă, va „păta“ proba masculină din acest an.

US Open 2020 pare a fi un turneu blestemat! Primul Grand Slam de după pandemie a fost lovit, mai întâi, de absenţa unor nume grele, atât la feminin, cât şi la masculin.

Apoi, organizarea americanilor a fost desfiinţată de franţuzoaica Mladenovici. Aceasta a lansat critici virulente, într-o conferinţă explozivă, după ce a fost eliminată din competiţie.

Ca şi cum aceste probleme nu erau de ajuns, duminică seară, sârbul Novak Djokovici (1 ATP) a fost descalificat de la turneu după un incident incredibil. La scurt timp, Federaţia Americană de Tenis (USTA), care organizează US Open, a publicat un comunicat oficial, anunţând că, într-o primă fază, Djokovici va fi pedepsit prin retragerea punctelor pe care ar fi trebuit să le primească pentru accederea în optimi (180 de puncte), dar şi prin anularea cecului de 250.000 de dolari, pentru atingerea optimilor.

Ce scrie în comunicatul celor de la USTA?

*În concordanţă cu regulile aflate în vigoare la un Grand Slam privind lovirea periculoasă a mingii în mod intenţionat sau fără grijă sau fără a lua în calcul consecinţele lovirii ei, arbitrul a decis descalificarea lui Novak Djokovici de la US Open 2020. 

*Pentru că a fost descalificat, Djokovici pierde toate punctele acumulate la US Open 2020 şi va fi amendat prin neacordarea premiului câştigat, în afară de alte amenzi care pot apărea în legătură cu acest incident.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici, mesaj viral după descalificarea de la US Open: Ce a scris despre decizia americanilor

VEZI MOMENTUL ÎN CARE DJOKOVICI O LOVEŞTE PE FEMEIA AFLATĂ LA MARGINE

VEZI MOMENTUL ÎN CARE DJOKOVICI E ANUNŢAT CĂ A FOST DESCALIFICAT

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite