Dinamo, „furată“: Contra şi Mutu, discurs dur după o remiză de prestigiu. Ce a spus Rivaldinho, eroul serii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra
Cosmin Contra

Roş-albii au smuls un egal cu Athletic Bilbao, scor 1-1, însă susţin că ar fi trebuit să câştige. Chiar şi aşa, bucureştenii cred în calificare după returul de joia viitoare.

Dinamo a avut o prestaţie admirabilă pe „Arena Naţională“, reuşind o a doua repriză curajoasă în compania unui adversar mai bine cotat. La finalul jocului, oficialii roş-albilor au oferit declaraţii la microfonul TVR, referind mai ales la faza în care un gol înscris de Adam Nemec a fost anulat.

Ce au spus?

*Cosmin Contra (antrenor Dinamo): Am înţeles că am avut şi un gol perfect valabil şi că la golul lor ar fi fost fault în atac, dar, în general, sunt foarte mulţumit, pentru că după pauză am văzut nişte jucători care au jucat ce ar fi trebuit să joace din primul minut. Ocazii de gol, pressing şi să nu-i lăsăm să joace. Eu m-am speriat în primele 20 de minute, am început foarte temători. Pe undeva, mă aşteptam, am vorbit cu stafful înainte şi spuneam că acesta ar putea fi riscul, ca jucătorii să se piardă, fiindcă după o pauză de 5 ani joacă în Europa cu o echipă ca Bilbao, foarte puternică. După golul marcat de ei, echipa a ieşit la joc. Am făcut şi schimbarea cu Rivaldinho, aveam nevoie de prezenţă mai multă lângă Nemec. Băieţii au dat tot ce aveau mai bun. În majoritatea timpului din a doua repriză, am dominat-o pe Bilbao. Eu încerc să fiu realist şi ştiu că va fi foarte greu. Trebuie să nu ne domine emoţiile pe noul San Mames, aşa cum s-a întâmplat azi, în primele 20 minute. Vom încerca să jucăm ca în repriza a doua şi atunci am avea şanse. Avem încredere că la Bilbao am putea reuşi surpriza.

*Adrian Mutu (director general Dinamo): La golul lor, a fost fault la Filip, iar la golul lui Nemec n-a fost ofsaid, din ce am înţeles, aşa că ne simţim nedreptăţiţi. Primele 20 minute au fost mai slabe, am început cu frică şi s-a văzut că băieţii aveau trac. Fotbaliştii noştri n-au avut curaj să iasă mai mult din jumătatea proprie şi să construiască. Însă, ne-a trebuit un gol ca să ne trezească. Am făcut un meci bun, am ieşit onorabil, zic eu, din această încleştare. E un rezultat foarte bun pentru noi, chiar dacă ei au prima şansă. Prezenţa lui Rivaldo în tribune a fost importantă şi pentru public. Să ai un Balon de Aur în prezent la un meci al lui Dinamo, e bine. Publicul a făut o atmosferă incredibilă şi azi. Cred că şi băieţii s-au ridicat la nivelul galeriei, într-un meci cu o asemenea echipă.

*Rivaldinho (atacant Dinamo): Toată echipa a făcut o treabă bună, nu doar eu. Felicit echipa şi întregul staff. Am jucat mult mai bine decât în ultimul meci şi de asta mai avem şanse. A fost primul meu meci în Europa şi a fost un gol fantastic. A fost special, a fost şi tatăl meu aici. Azi, cu el aici, cu prietenii mei, cu soţia mea, a fost foarte frumos. Dacă aş avea măcar 1% din talentul lui, probabil, aş fi cel mai bun. E unul dintre cei mai buni din istorie. Ştiam că va fi greu, că sunt foarte puternici. Acum ne odihnim, pentru că duminică vom avea meci.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite