CM 2014. Diego Costa va juca pentru prima dată în faţa naţiunii care l-a renegat definitiv, deşi până la 16 ani el a stat pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
diego costa foto dailymail.co.uk

Vicente Del Bosque a anunţat încă de miercuri echipa de start a Spaniei şi dacă până la ora meciului nu se întâmplă nimic, pe teren va fi cel mai bun 11.

Acesta arată aşa: Casillas- Azpilicueta, Pique, Ramos, Alba – Busquets, Xabi Alonso – Iniesta, Xavi, David Silva – Diego Costa. E cea mai bună echipă pe care o poate alinia Spania, cu cinci jucători de la Barcelona, trei de la Real, şi câte unul de la Chelsea, Manchester City şi Atletico.    
Pentru Diego Costa, singurul reprezentant al campioanei Spaniei, e un meci special, urmând a juca în faţa fanilor echipei pe care a abandonat-o. Costa e născut în Lagorta, nu foarte departe de Salvador, şi pănă la 16 ani a jucat fotbal doar pe stradă. El a fost adus în Europa de Braga şi a explodat la Atletico Madrid, devenind la doar 24 de ani unul dintre cei mai buni atacanţi ai lumii. Brazilienii l-au chemat la naţională în primăvara anului trecut şi Diego a debutat contra Italiei, scor 2-2. Costa a jucat 20 de minute, iar al trei zile a mai apărut 10 minute, într-un amical cu Rusia, 2-1. Ambele partide s-au disputat în Europa, la Geneva, respectiv Londra. 

Toate detaliile despre Brazuca, mingea oficială CM 2014

În toamna anului trecut el a fost racolat de Federaţia Spaniolă şi fotbalistul şi-a dat acceptul să joace pentru „La Roja”, obşinând imediat cetăţenia. FIFA a aprobat cererea spaniolilor, ţinând cont că jucătorul apăruse doar în două amicale, astfel că Diego Costa a devenit bun de joc pentru Spania. Şi a debutat, culmea, tot contra Italiei, la un an distanţă după ce jucase pentru Brazilia. De data asta cu noroc. A jucat 90 de minute şi echipa lui a învins cu 1-0. Exceptând acel meci, Costa a mai prins o singură selecţie la naţională, 2-0 cu El Salvador, astfel că în acest moment el are două selecţii pentru Brazilia şi două pentru Spania.
Diseară, Diego Costa va juca pentru prima dată în faţa naţiunii care l-a blamat după ce şi-a decis viitorul. Brazilienii au propus la un moment dat ca lui să i se interzică dreptul de a mai călca vreodată pământul ţării natale, însă marele Pele i-a luat apărarea chiar zilele trecute. „Să-i respectăm decizia. Timpurile s-au schimbat. Înainte era de neconceput asta, dar noi acum nu putem face altceva decât să ne rugăm ca el să nu aibă noroc împotriva noastră”, a declarat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.   

 Nici Ronaldo, nici, Messi, nici Neymar. Favoritul lui Pele la Cupa Mondială joacă în echipa Spaniei  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite