Dezvăluiri despre un fost mare fotbalist român, care a murit din cauza unui atac cerebral: „Citea romane poliţişte în pauza meciurilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc este plin de poveşti fabuloase, avându-i în rolul principal pe unii dintre foştii mari jucători ai echipei naţionale.

Un caz cu adevărat rar este cel al fostului mare internaţional Florea Dumitrache, care avea un obicei bizar. Citea cărţi poliţiste în pauza meciurilor. Dezvăluirea i-a aparţinut lui Cornel Dinu într-un interviu acordat acum câţiva ani pentru Prosport. "Ca şi coleg de echipă, l-am remarcat pe Florea Dumitrache. În pauzele meciurilor, indiferent de situaţia de pe tabelă, avea obiceiul să citească pagini dintr-un roman poliţist", a povestit Procurorul.

Cel poreclit Mopsul, socotit unul dintre cei mai buni atacanţi din istoria României, găsise această modalitate de a-şi încărca bateriile între cele două reprize. Florea Dumitrache a jucat la Dinamo (1965-1976), Jiul Petroşani (1976-1979) şi Corvinul Hunedoara (1979-1984). El a marcat 170 de goluri în Liga I, în 354 de meciuri.

Dumitrache a jucat de 31 de ori pentru România, înscriind 15 goluri, între 1968 şi 1974.

Florea Dumitrache a murit în 2007, la numai 59 de ani, din cauza unui atac cerebral.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite