Deşi suferă de Parkinson, un fost mare campion revine în ringul de box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parkinson este boala cea mai frecventă care-i afectează pe boxerii profesionişti, cel mai probabil din cauza loviturilor primite în cap.

Fostul mare campion Muhamad Ali a fost lovit de această cumplită maladie. Mai nou însă şi filipinezul Manny Pacquiao, suferă de aceeşi boală, dar în fază incipientă. Totuşi, fostul campion mondial a luat o pauză de câteva luni buni, dar investigaţii neurologice amănunţite. El a anunţat însă că nu abandonează boxul şi va reveni în ring în luna noiembrie, când îl va înfrunta pe americanul Brandon Rios, la Macao.

"Totul este în regulă pentru această întâlnire. Va fi un meci mare aşa cum nu a mai văzut continentul asiatic. Asia este noua destinaţie pentru marile meciuri de box", a declarat Michael Koncz, agentul lui Pacquiao.

În vârstă de 34 de ani, Pacquaio a suferit înfrângeri în ultimele două meciuri disputate, cu americanul Timothy Bradley în iunie 2012 şi cu mexicanul Juan Manuel Marquez în decembrie 2012. La ultimul meci a fost învins prin knock-out, pentru prima oară din 1999 şi până în prezent, ceea ce i-a determinat pe apropiaţii săi să-l sfătuiască să se retragă.

55 de victorii la profesionişti are Pacquaio

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite