Cum a ajuns Dinamo de râsul curcilor: explicaţiile unei legende a clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 11 puncte din 11 meciuri, Dinamo are cel mai slab start de sezon de la Revoluţie încoace. . Ruşinat de prestaţia jucătorilor săi, Claudiu Niculescu a anunţat măsuri dure.

Echipa din „Ştefan cel Mare“ a ajuns pe locul al 12-lea în Liga I, avându-le sub ea doar pe Volutnari şi Hermannstatdt. Cu 11 puncte din 11 meciuri, echipa a atins un minim istoric, acesta fiind, oficial, cel mai prost start de sezon de la Revoluţie încoace. Nici măcar când se acordau doar două puncte pentru victorie nu s-a întâmplat ca Dinamo să fie atât de jos după primele 11 etape de campionat!
La Botoşani, „câinii“ au primit gol după trei minute de joc şi n-au făcut nimic pentru a întoarce partida în faţa unei echipe moldovene care nu mai bătuse pe nimeni din etapa a doua (27 iulie), de la un 2-0 cu Hermannstadt! Echipa sibiană e şi ultima victimă a dinamoviştilor, care s-au bucurat ultima dată în campionat în etapa a 6-a (25 august, 2-1 contra trupei lui Pelici). De atunci, au venit cinci meciuri de Liga I în care alb-roşii au scos doar un punct amărât, 0-0 cu Sepsi, şi au marcat un singur gol, în jocul pierdut cu Astra.
Antrenorul Claudiu Niculescu era o statuie a tristeţii după jocul de la Botoşani. „Sunt foarte, foarte supărat, nu mă aşteptam la ce s-a întâmplat. Ştiam bine jocul lor. Cei ce nu vor face ce le cer în teren, vor sta întribună. Sunt nemulţumit de mulţi jucători, voi vorbi cu ei, vom face analiză. Mi-e ruşine să mă uit în clasament, suntem într-o situaţia infernală. Cu toţii trebuie să intrăm cu capul în zid. Nu mai e de glumă. dacă nu putem rezolva, trebuie să mergem cu toţii acasă“, a declarat antrenorul de 42 de ani, adus în urmă cu două săptămâni în locul lui Florin Bratu.

Orac nu crede în Niculescu
Cu peste 220 de meciuri la Dinamo şi şase trofee câştigate la începutul anilor 80, Costel Orac deplânge situaţia în care a ajuns gruparea sa de suflet.  „Nefiind în club, nu ştiu exact cine poartă vina, dar ce se vede de afară e jocul echipei şi jocul suferă. Nu e o întâmplare că a jucat Dinamo în play-out anul tecut, dar în loc să o ia în sus, echipa merge parcă tot mai prost. Transferurile s-au făcut târziu, iar despre echipă ce să vă zic? Eu nu ştiu de ce nu joacă un fotbalist tânăr cu evoluţii bune anul trecut, ca Mihai Popescu, în schimb joacă acel fotbalist, nici nu ştiu cum îl cheamă (n.r. – Teddy Mezague). Au contat şi plecările lui Bratu şi Dănciulescu. OK, a venit Niculescu, un alt dinamovist, dar asta nu înseamnă că poate schimba lucrurile“, a declarat Orac pentru „Adevărul“.

Mult mai acid a fost Cornel Dinu, iar Niculescu n-a scăpat de gura „Procurorului“: „Antrenor e Dorinel Munteanu, Niculescu e lunetist“. Însă principalii vizaţi au fost jucătorii: „Subotici ăsta e terorist, un terorist al fotbalului. Îi respect religia, dar când se roagă înainte de meci ţine mâinile sus de parcă zice Allah Akbar. Niculescu să le facă rost de târnăcoape, sape, greble, dă-le în vestiar sau cântaţi-le sorcova. Asta e cântarea care ar trebui pusă în vestiarul lui Dinamo“, a declarat Mister la Telekom Sport.
Gicu Grozav: „Suntem în pom“
Gicu Grozav a revenit la Dinamo în meciul de la Botoşani. „Locul lui Dinamo nu e aici, trebuie să schimbăm ceva. Suntem în pom şi pomul e în aer. Există calitate la Dinamo, dar nu există încredere. Vreau să cred că nu asta e faţa lui Dinamo. Doar noi putem să o scoatem la capăt. Prea multe nu sunt de spus, e clar că trebuie să dăm mult mai multe. E dureros! Asta e realitatea! Suntem supăraţi!“, a spus Grozav. Dinamoviştii speră să se pună pe picioare în cele două săptămâni de pauză şi să-şi revină în următoarele trei meciuri, teoretic mai uşoare, cu Dunărea Călăraşi, Chiajna şi Voluntari.

Ultimele cinci rezultate din campionat
CSU Craiova – Dinamo 3-0
Dinamo – Astra 1-2
Poli Iaşi – Dinamo 1-0
Dinamo – Sepsi 0-0
FC Botoşani – Dinamo 2-0

1
punct a câştigat Dinamo în meciurile jucate în deplasare în acest sezon: 3-3 cu FCSB. În rest, înfrângeri pe linie.

19
goluri a încasat Dinamo în cele 11 etape jucate în Liga I, cea mai proastă apărare, după FC Voluntari.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite