Cum poate ajunge România în semifinalele Campionatului European de handbal. Toate calculele calificării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă este foarte greu de digerat, eşecul fără drept de apel din meciul cu Olanda nu scade drastic şansele de calificare ale României între primele patru echipe de pe continent.

Mai mult, fetele noastre rămân la mâna lor pentru o calificare în semifinale şi ar putea să ajungă acolo chiar şi cu un singur punct din următoarele două meciuri. Iată toate scenariile posible:

*Victorii cu Spania şi Ungaria. Echipa lui Ambros Martin se califică 100% în semifinale. Pentru a termina pe primul loc în grupă e nevoie ca Olanda să nu strângă mai mult de un punct din meciurile cu Norvegia şi cu Germania.

*O victorie şi un egal din meciurile cu Spania şi cu Ungaria. România se califică 100% în semifinale. Pentru a termina pe primul loc în grupă e nevoie ca Olanda să piardă cele douăă meciuri cu Norvegia şi cu Germania.

*Victorie cu Spania, eşec cu Ungaria. E situaţia în care lucrurile se complică teribil. Sunt mai multe variante posibile în care doua, trei, patru sau chiar cinci echipe pot termina cu acelaşi număr de puncte - 6! În acest caz, departajarea s-ar face în functie de golaveraj, unde România stă, momentan, destul de bine. Egalitatea de puncte doar cu Ungaria ne-ar fi fatală, România fiind dezavantajată de rezultatul direct.

*Victorie cu Ungaria, eşec cu Spania. Cele două puncte ne-ar fi suficiente pentru a merge mai departe. Indiferent de rezultatul cu Spania, România ar fi sigură că nu poate fi depăşită la puncte de Germania sau Norvegia în faţa cărora are avantajul victoriilor din meciurile directe. Există şi varianta în care ambele să adune 6 puncte, ceea ce ar însemna că Olanda ar rămâne tot cu 6 puncte, dar şi în acest caz România ar merge mai departe datorită golaverajului.

*Egal cu Ungaria, eşec cu Spania. Chiar şi aşa România are şanse de a merge mai departe. E nevoie ca Germania să nu bată Olanda şi ca Norvegia să adune cel mult 3 puncte din ultimele două meciuri, cu Olanda şi cu Spania.

*Eşec cu Ungaria şi egal cu Spania sau înfrângeri în ambele meciuri. România nu mai are nici măcar şanse teoretice de a prinde semifinalele.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite