Cum abordează Xavi Hernández fiecare meci: „Sunt multe lucruri la care te gândeşti dacă eşti mijlocaş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xavi Hernández, unul dintre cei mai buni jucători ai lumii FOTO Reuters
Xavi Hernández, unul dintre cei mai buni jucători ai lumii FOTO Reuters

FC Barcelona / Xavi Hernández, unul dintre pilonii de bază ai Barcelonei şi ai echipei naţionale a Spaniei, a vorbit despre secretele randamentului său de pe teren.

Mijlocaşul în vârstă de 33 de ani a acordat un interviu site-ului UEFA, în care a explicat felul în care abordează fiecare partidă: „Vizualizez meciul atent şi îmi fac o idee despre cum va juca adversarul. Mă gândesc dacă mingea trebuie ţinută în centru sau dacă rivalii vor lăsa spaţii mari pentru a ne crea superioritate pe benzi. Sunt multe lucruri pe care le iei în calcul când eşti mijlocaş. Încerc să-mi aduc aportul dând fluiditate jocului, să îmi dau seama care e cheia partidei, să aduc un plus echipei prin experienţa pe care o am, să-mi ajut colegii, să ne punem la punct“. 

Statisticile spun că Xavi este fotbalistul cu cele mai multe pase reuşite în Champions League şi, de multe ori, jucătorul care aleargă cel mai mult pe teren: „Citesc mult lucruri de genul acesta, însă interesul meu e să ofer colegilor cele mai bune soluţii. Eu sunt acolo unde este mingea, ştiu unde trebuie să atacăm. Sunt genul de fotbalist care participă mult la jocul de atac“. Barcelona este lider în Primera División, la 13 puncte de următoarea clasată, Real Madrid. Tehnicianul echipei de pe „Santiago Bernabéu“ s-a recunoscut învins şi a admis supremaţia catalanilor în sezonul acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite