Cu cine va juca Halep la Beijing şi ce spune Simona despre perioada mai puţin fastă a carierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep consideră înfrângerile suferite în ultima perioadă drept normale şi nu este îngrijorată din acest motiv. Românca o va întâlni pe sportiva cehă Barbora Zahlavova Strycova, locul 32 WTA, în primul tur al Beijing Open.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, o va întâlni pe sportiva cehă Barbora Zahlavova Strycova, locul 32 WTA, în primul tur al Beijing Open, competiţie de categorie Premier Mandatory, cu premii de 5,4 milioane de dolari.

Halep şi adversara ei în vârstă de 28 de ani au mai disputat un meci în circuitul WTA, în 2010, în calificările turneului de la Paris, când jucătoarea cehă s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4.

Dacă va câştiga primul meci la Beijing, Halep va juca în manşa următoare cu învingătoarea din partida dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA, şi Lin Zhu, locul 168 WTA, beneficiară a unui wild card.

Pe jumătatea ei de tablou, se mai regăsesc oponente puternice, Ana Ivanovici, Eugenie Bouchard sau Maria Şarapova. 

Simona Halep, care a împlinit sâmbătă 23 de ani, a vorbit despre perioada mai puţin reuşită prin care trece în acest sezon. 

"Vreau doar să am un început bun şi să joc la nivelul meu. Îmi mai trebuie câteva meciuri. Este bine să ai un start bun ca să recapeţi încrederea", a spus românca, vorbind despre competiţia ce va începe duminică.

Simona Halep consideră înfrângerile suferite în ultima perioadă drept normale şi nu este îngrijorată din acest motiv. "Este sfârşitul sezonului şi este dificil să evoluezi la acelaşi nivel tot anul. Am jucat foarte bine în prima jumătate a anului, dar este greu să ţii acea formă. În Asia trebuie să te adaptezi foarte repede, să iei lucrurile aşa cum sunt. Te gândeşti doar la modul în care trebuie să joci şi să câştigi partidele", a declarat sportiva.

Gândirea pozitivă şi încrederea sunt la un nivel critic în această parte a anului. Halep spune că majoritatea jucătoarelor, inclusiv ea, se confruntă cu o oboseală psihică. Simona crede că această stare a avut un rol important la turneul de la Wuhan, când şi Maria Şarapova şi Agnieszka Radwanska au pierdut în fazele inferioare ale competiţiei.

Deşi nu este o specialistă a probei de dublu, Halep a decis să evolueze la Beijing alături de Raluca Olaru, ele primind un wild card din partea organizatorilor. La începutul acestui an acest an, Simona Halep a jucat două partide de dublu, la Australian Open, cu Alexandra Cadanţu alături, şi la Sydney, tot cu Olaru, dar le-a pierdut pe amândouă. În China, Halep şi Olaru vor evolua împotriva cuplului Oksana Kalaşnikova/Klara Koukalova (Georgia/Cehia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite