CTP, după victoria Simonei Halep: „Sportul dracului, tenisul ăsta!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP
CTP

Cristian Tudor Popescu a salutat victoria Simonei Halep obţinută în faţa Carolinei Garcia, în primul meci al Grupei Roşii, de la Turneul Campioanelor.

Sub titlul Simona – Caroline Garcia, cât de la Singapore la Beijing, CTP îşi începe editorialul pentru republica.ro, astfel: "Sportul dracului, tenisul ăsta! Vă mai amintiţi cum era Caroline Garcia în urmă cu două săptămâni, în finala de la Beijing? Puternică, invincibilă, dominând-o pe Simona cu o cadenţă înfiorătoare de servicii tari plasate şi cu lovituri de ciocan pe forehand.Ce s-a schimbat acum, la Singapore, de a învins-o Simona clar, 6-4, 6-2?"

El continuă apoi: "Un lucru pe cât de simplu, pe atât de important. Simo n-a mai lăsat-o pe franţuzoaică să conducă jocul. Garcia se simte foarte bine când poate să ia iniţiativa şi să lovească agresiv, dur şi iute, închizând punctul. Două au fost căile cu care Simona a împiedicat-o să facă asta.


Mai întâi, serviciul. Când a intrat, serviciul 1 a fost foarte bun, Simona făcând şi 4 aşi, faţă de niciunul Garcia. Când 1 n-a intrat, serviciul 2 a fost el foarte bun, lung, apăsat, cu efect, greu de returnat decisiv. Şi când serveşti constant bine, îi diminuezi adversarei încrederea în propriile lovituri.

Apoi, jocul din câmp a avut o desfăşurare aproape matematică. De câte ori Simona a fost pasivă, mulţumindu-se să retrimită ce-i venea de dincolo de fileu, Caroline a atacat cu lovitură tare şi a câştigat. Când Simona s-a hotărât să lovească ea prima, mai aspru şi mai rapid (de remarcat crosurile ascuţite cu dreapta), franţuzoaica s-a crispat şi a greşit. Ceea ce s-a întâmplat şi când, mişcându-se extraordinar, Simona a reuşit să recupereze nişte mingi foarte grele.

O altă diferenţă faţă de Beijing a fost prezenţa lui Darren Cahill. La 4-3 pentru Garcia în primul set, după ce Halep avusese 3-2 cu break, Darren i-a spus, în stilul său inconfundabil: „Nivelul e bun, serveşti bine, trebuie doar să nu-i mai dai free points, puncte câştigate uşor, fă-o să muncească pentru fiecare punct şi o s-o depăşeşti, căci joci bine”. Simona s-a ridicat şi s-a dus rachetă la 6-4.

Simona arată bine, este cu capul la meciul pe care îl joacă, nu la a fi sau a nu mai fi nr. 1 mondial. O aşteaptă o bătălie dură, cu altă Caroline, Wozniacki, care, în mare formă, a făcut-o una cu pământul pe Elina Svitolina"

VIDEO "Fantastic", au strigat americanii. Punctul care a arătat că Simona Halep este o mare campioană

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite