Coşmarul unui fost rapidist: „Jucătorii sunt sclavi în România. N-aveam bani nici de pâine, îmi gătea mama unui coleg“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rhema Obed
Rhema Obed

Camera Deputaţilor a aprobat în luna martie modificarea Legii Insolvenţei, la iniţiativa AFAN, în sensul că fotbaliştii pot rezilia unilateral contractele cu cluburile aflate în insolvenţă dacă au salarii neachitate. Modificarea a fost publicată în Monitorul Oficial la 19 aprilie.

Fotbalistul britanic Rhema Obed, fost component al clubului Rapid Bucureşti, a declarat pentru bbc.com că înainte de schimbarea Legii Insolvenţei în România, jucătorii erau ca nişte sclavi, el adăugând că în perioada în care a jucat pentru gruparea bucureşteană nu avea nici măcar bani de mâncare. Obed, care a fost legitimat la Rapid în sezonul 2013/2014, timp de şapte luni, a precizat că încă are de primit de la clubul român peste 40.000 de lire sterline (aproximativ 50.000 de euro) constând în salarii neplătite. "Este o nebunie când mă gândesc la ce a trebuit să fac pentru a supravieţui. Îi sunam pe cei de acasă şi era absurd ca eu, ca fotbalist, să sun oameni ca să le cer ajutorul doar pentru că nu am bani de mâncare. Nu am fost folosit, am jucat în total în trei meciuri, din cauza conflictului pe care îl aveam. A fost greu să le explic apoi altor cluburi de ce am jucat atât de puţin în condiţiile în care nu eram accidentat şi să le conving că ar putea să mă achiziţioneze. Dumnezeu ştie unde aş fi ajuns, dacă totul ar fi mers bine", a spus jucătorul în vârstă de 24 de ani, citat de news.ro. Rhema Obed a calificat drept inuman faptul că fotbaliştii au fost puşi în situaţii similare cu a sa mulţi ani în România. 

"Eu abia sosisem la Rapid pentru un meci amical din perioada de pregătire, dar colegii mei erau în grevă şi au spus că nu vor juca până când îşi primesc banii. În primele trei luni, am tot întârziat plata chiriei, am folosit economiile pe care le aveam şi salariul prietenei mele. Aşa am supravieţuit. Am fost nevoit şi să îmi sun familia. A fost jenant, dar ăsta este adevărul. Primeam mâncare de la mama unui coleg de echipă", a mai spus fotbalistul despre perioada petrecută la Rapid.

Obed a menţionat că FIFA ameninţă clubul Rapid cu sancţiuni în cazul în care echipa giuleşteană nu îi va achita salariile restante. "Jucătorii au devenit sclavi acolo. Era puţin diferit pentru mine, deoarece eram un străin şi nu trebuia să respect acea lege, dar ei voiau asta. Am o scrisoare de la club în care sunt informat că le datorez bani pentru că am plecat de acolo atunci când m-au făcut să plec. Pentru români, practic este o sclavie modernă", a adăugat Rhema Obed.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite